Image default
Avtomoto

Bafang

Bafang električni motorji so prava izbira za električna kolesa

Podjetje Bafang postaja eno izmed največjih podjetij na svetu na področju e-mobilnosti in kompletnih e-voznih sistemov. Z razvojem in izdelavo električnih vozil se ukvarjajo od leta 2003 in so trenutno usmerjeni na različne svetovne trge. Proizvajajo izdelke za električna kolesa, električne skiroje in javne kolesarske najemne sheme. Najnovejša pridobitev je nova proizvodnja na Poljskem, ki bo zagotavljala centralne električne motorje za električna kolesa v Evropi.

Njihov najbolj znani električni motor je M400 (imenovan tudi max drive), ki je prejel tudi več nagrad kot najboljši električni motor v nekaterih segmentih električnih koles. Gre za 250W motor, ki pa omogoča kar do 80Nm navora in tehta le 3,9 kg. Omenjeni motor je primeren predvsem za družinska ali treking kolesa kot tudi gorska kolesa. Omogoča vožnjo na daljše razdalje.

M400 DRIVE SYSTEM

Najnovejši električni motor z močjo 250W pa je M500. Podjetje Bafang je v primerjavi s konkurenco naredilo vrhunski električni motor, ki zagotavlja res izjemne vozniške izkušnje z električnim kolesom. V primerjavi z motorjem M400 ima električni motor M500 kar do 95 Nm navora in tehta samo 3,3 kg. Najnovejša tehnologija senzorjev omogoča izjemen izkoristek električne kapacitete baterije pri poganjanju električnega kolesa. Stopnje pomoči in samo pedaliranje je tako natančno usklajeno, da praktično skoraj ni čutiti delovanja dveh sistemov – električnega motorja in mehanskega dela poganjanja kolesa. V povezavi delujeta perfektno kot ena celota.

M500 DRIVE SYSTEM

Omenjene električne motorje podjetje Bafang izdeluje za Evropo na Poljskem v mestu Wroclaw. Najprej bodo izdelovali motorje M300, M400 in M420 in sicer 150.000 kosov v prvem letu. Končni cilj je izdelati letno 600.000 električnih centralnih motorjev za električna kolesa. Trenutno je rok dobave električnih motorjev Bafang za evropske proizvajalce 6 mesecev pri čemer so zdaj z novo tovarno ta rok skrajšali na 4 mesece. Končni cilj pa je dobavni rok 2 meseca.

To novo pridobitev bo pozitivno občutilo tudi podjetje CRUSSIS, ki proizvaja električna kolesa s centralnimi motorji Bafang. Največ uporabljajo električne motorje M400 (serije 5.5, 7.5 in 8.5) medtem ko v serije 9.5 že vgrajujejo najnovejše električne motorje Bafang M500. Električna kolesa Crussis zato omogočajo izvrstno izkušnjo vožnje. To izkušnjo pa lahko doživite tudi v Sloveniji. Podjetje Center E-vozil d.o.o. pod blagovno znamko E-MePoganja (www.e-mepoganja.si) kot njihov uradni zastopnik omogoča vsakemu kupcu, da izdelek pred nakupom preizkusi. Odlična tehnična podpora, hiter odziv in možnost servisa omogoča vsakemu kupcu električnega kolesa Crussis edinstveno izkušnjo in vrhunsko storitev.

Leave a Comment