Image default
Dom in vrt

Ir paneli in lesene hiše

Ir paneli in lesene hiše

So IR paneli primerni tudi za ogrevanje lesenih hiš?

Grelne plošče, ki za ogrevanje izkoriščajo infrardečo toploto, postajajo vse bolj priljubljene. Nič čudnega, saj so energetsko učinkovite, zdravju prijazne in stroškovno učinkovite. Pri potrošnikih pa se včasih porajajo tudi vprašanja glede morebitne nevarnosti pri uporabi IR grelnih plošč. Med drugim tudi vprašanja glede varnosti: Ir paneli in lesene hiše? Brez skrbi. IR paneli, ki jih ponujamo na portalu IRpaneli.com so popolnoma varni za uporabo. Kar seveda vključuje tudi lesene hiše.

Se IR paneli močno segrejejo?

Sprednja, grelna stran se med delovanjem segreje na največ 80 do 100 stopinj Celzija. Zadnja stran pa še precej manj, le na nekaj več kot 30 stopinj Celzija. Zaradi tega grelne plošče seveda ne povzročajo nevarnosti za lesene površine. Tudi, ko so najbolj vroče.

Požarna varnost

Naše infrardeče grelne plošče so pridobile evropske certifikate, ki potrjujejo, da so požarno varne. Izdelane so iz kakovostnih materialov, ki toploto učinkovito oddajajo predmetom in zidovom v prostoru.

Se lahko na IR panelih opečete?

Ob varni in preudarni uporabi IR paneli ne predstavljajo nevarnosti. Le ob kratkem dotiku se tako ne boste opekli. Ob daljšem stiku (več sekund) pa se lahko tudi opečete, zato poskrbite, da se jih otroci ne bodo dotikali, ko so prižgani. Če želite, jih lahko namestite tudi na strop, da ne bodo na dosegu radovednih otroških rok.

Negorljivi materiali

Že zaradi same vdelane zaščite grelne plošče ne morejo zagoreti. Za dodatno varnost pa so izdelane samo iz negorljivih materialov, kot je aluminij. Tudi pri uporabi v lesenih hišah ste tako lahko brez skrbi.

Ir paneli in lesene hiše – odgovor je sedaj jasen.

Če imate dodatna vprašanja glede varnosti uporabe IR grelnih plošč, brez zadržkov kontaktirajte podjetje IR paneli d.o.o. za več informacij.

Paneli so varni za uporabo in požarno varni, kar dokazujejo z vsemi potrebnimi evropskimi certifikati. Zaradi kakovostnih materialov in samega načina delovanja (brez žarenja ) vas bodo infrardeči paneli varno in prijetno ogreli.

Telefon
041 860 700
Naslov
Bazoviška 6, 1241 Kamnik