Image default
Dom in vrt

Ležišče

Kako izbrati primerno ležišče?

Postelja, v kateri spimo ima zelo velik vpliv na kakovost našega spanca. Zelo pomembno je, da nam postelja nudi dobro podporo in da se v njej počutimo udobno. Če vas zjutraj, ko vstanete, vse boli, bolečine pa po dveh ali treh urah popustijo, je zanje najverjetneje kriva vaša postelja. Če vam vaše ležišče ne ustreza, razmislite o zamenjavi, saj si boste le tako zagotovili mirno spanje.

PRED NAKUPOM LEŽIŠČA

Ob nakupu novega ležišča si vzemite čas in poiščite ležišče, na katerem vam bo udobno in vam bo zagotavljalo ustrezno podporo. Ko preizkušate posteljo, se nanjo ulezite za najmanj deset minut, saj boste šele po tem času začutili, ali vam ustreza. Postelja mora ustrezno podpreti vašo hrbtenico saj so tako medvretenčni diskusi razbremenjeni. Pomembno je tudi, da izberete ustrezno širino in dolžino postelje. Postelja naj bo čim širša in 10­–15 cm daljša od vaše telesne višine (oziroma višine višjega partnerja). Pozorni bodite tudi na višino postelje. Izberite tako višino, s katere bo leganje in vstajanje enostavno. Če imate alergijo, izberite ležišče, ki ima pralno in antialergijsko prevleko ali pa je izdelano iz materialov, v katerih se pršice ne morejo zarediti.

VRSTE LEŽIŠČ

Vodne postelje zagotavljajo izvrstno podporo

Ker smo ljudje med seboj različni, bi pravzaprav vsak potreboval drugačno ležišče. Temu kriteriju najbolj ustrezajo vodne postelje, saj se vodna postelja prilagaja vsakemu posamezniku in njegovi telesni konstituciji. Vodne postelje samodejno zagotavljajo pravilno podporo, saj telo enakomerno podprejo, s tem pa se izognemo motečim točkastim obremenitvam. Poleg tega so vodne postelje higienične, saj so neprimerno okolje za nastanek pršic.

Ležišča po meri vašega telesa za popoln spanec

Če vam misel na vodno posteljo ni všeč, lahko preizkusite klasično ležišče, izdelano po meri. Gre za modularno ležišče, ki se 100 % prilega vašemu telesu na podlagi opravljenih meritev. To so izredno napredna ležišča, sestavljena iz več zamenljivih modulov. Ležišče je prilagojeno vsakemu posamezniku posebej, zato omogoča izredno kakovosten spanec.

Oblazinjene postelje Boxspring za ljubitelje vrhunskega dizajna

Danes je vse bolj v trendu ne le udobje postelje, temveč tudi njen izgled. Ljubitelji dizajna boste vzljubili boxspring postelje. Gre za funkcionalno zgrajeno celoto, ki jo sestavlja ležišče in oblazinjeno ogrodje. Boxspring postelja predstavlja središče spalnice in zagotavlja vrhunsko izbiro za izpopolnjen spanec.

DODATKI ZA SPANJE

Poleg ustreznega ležišča so za zdravo spanje pomembni tudi ustrezni posteljni dodatki. Pozorni bodite, da spite na vzglavniku, ki najbolj ustreza vašim spalnim navadam. Danes so na voljo vzglavniki ergonomske oblike, ki omogočajo, da si vzglavnik nastavite na višino, ki vam najbolj ustreza. Za udoben spanec izberite tudi kakovostno rjuho, odejo in posteljnino. Če imate alergijo tudi tukaj bodite pozorni, da izberete materiale, ki pršicam preprečujejo vstop.