Image default
Dom in vrt

Maremico

Kako do boljšega spanja?

V spalnem centru Maremico se že več kot 25 let ukvarjamo s spanjem.  S ponosom tudi razvijamo lastne izdelke, ki poskrbijo, da je ta zelo pomemben vidik našega življenja še prijetnejši. Zato dobro vemo, kaj je pomembno za dober spanec. Zanima tudi vas?

Kakovostna postelja in ležišče

Kakovostno ležišče in postelja po naših izkušnjah najbolj pripomoreta h kakovosti spanca. Kakovostno ležišče nudi ustrezno podporo telesu, omogoča udobno lego ter dobro regulira temperaturo. Svoje seveda doda tudi postelja oziroma posteljni okvir. Ta mora biti ravno prav visoka, da nam je udobno. Hkrati pa mora seveda nuditi ustrezno oporo ležišču in poskrbeti, da je atmosfera v spalnici prijetna.

Posteljnina

Naslednji pomemben dejavnik pri kakovosti spanja je posteljnina. Izbira rjuh, vzglavnikov, prevlek in odeje lahko pomembno vpliva na to, kako dobro spimo. Kakovostni in zračni materiali so najboljša izbira, posteljnino pa seveda prilagodimo tudi letnemu času in našemu počutju.

Oprema spalnice

Posteljo smo že omenili, vendar pa postelja seveda ni edini pomemben element spalnice – čeprav na drugi opremi ne spimo. Kljub temu pa pomembno vpliva na to, kako se v spalnici počutimo. Najboljša izbira so običajno umirjene barve. Pohištvo (omare, nočne omarice in podobno) naj bo funkcionalno, tako da spalnice ne natlačimo preveč. Zračni in urejeni prostori so namreč tisti, v katerih se najbolje počutimo.

Dobro spimo, ko se dobro počutimo

Vse zgoraj našteto bo gotovo ključno vplivalo na vaše počutje v spalnici. Vse skupaj pa lahko nadgradite še z dobro atmosfero v spalnici. Poskrbite torej za primerno osvetlitev oziroma zatemnitev, primerno zvočno izolacijo in ustrezno temperaturo glede na letni čas. Seveda pa ne pozabite spalnice prezračiti, preden zvečer ležete k počitku.

Kako vam lahko Maremico pomaga do boljšega spanja?

V naši ponudbi so vrhunske postelje (tudi vodne), ležišča, vzglavniki, rjuhe, odeje in druga posteljnina ter tudi pohištvo in različni dodatki za dom. Z njimi boste zagotovo ustvarili odlično osnovo za dober spanec. Želimo vam prijetno noč!