Image default
Dom in vrt

Montaža grelnih plošč

Montaža grelnih plošč oziroma IR PANELOV

Naš partner, www.irpaneli.com nam je poslal kratka navodila, kako lahko panelne plošče zmontirate kar sami doma.

Montaža grelnih plošč res ni zahteven postopek. Preverite v spodnjih odstavkih.

Paneli so varni za uporabo in požarno varni, kar dokazujejo z vsemi potrebnimi evropskimi certifikati. Zaradi kakovostnih materialov in samega načina delovanja (brez žarenja ) vas bodo infrardeči paneli varno in prijetno ogreli.

Telefon
041 860 700
Naslov
Bazoviška 6, 1241 Kamnik

Pred montažo grelnih plošč samo preverite, če je vtičnica blizu.

Potreben material

Tale odstavek bo zelo kratek, kar pa je dobra novica. Priča namreč o tem, kako nezahtevna je namestitev IR ogrevalnega sistema. Ko kupite grelne plošče, potrebujete le še nosilec in nekaj vijakov. Ter seveda električno vtičnico, ki pa jo že imate doma.

IR panele lahko namestimo na 2 podlagi: na steno ali pa na strop. Izberite tisto, ki je bolj prikladna za vaš dom. V obeh primerih pa namestitev ni prav zahtevna in traja le krajši čas.

Namestitev na steno

S pomočjo papirnate šablone z odrezanimi luknjicami v steno izvrtate luknje. Vanje namestite vložke in priložene vijake privijete tako globoko, da se navoj skrije. Nato grelno ploščo enostavno nataknete na vijake in jo malce zamaknete, da se varno zatakne. Plošča je pripravljena na uporabo.

Namestitev na strop

Pri stropni montaži je postopek podoben, le da je zaradi varnosti nosilec malce drugačen. Oblikovan je v obliki črke H. Prislonite ga ob strop, da označite 4 točke, kjer boste zvrtali luknje. Po vstavitvi vložkov in privijanju nosilec nataknete in zataknete, da je varno pritrjen. Preprosto, kajne?