Image default
Dom in vrt

Ogrevanje in IR paneli

Ogrevanje in IR paneli

Ogrevanje z IR Paneli
Ogrevanje z IR Paneli

Ogrevanje in IR paneli oziroma grelnimi ploščami je v Sloveniji v vse večjem porastu.  V zadnjih nekaj letih smo se Slovenci že kar dobro poučili glede IR ogrevanja.  Veliko stanovanjskih hiš se ogreva s centralnim ogrevanjem . Peči so stare že od 20-30 let in njihova življenjska doba se počasi zaključuje. Zato veliko uporabnikov razmišlja o menjavi ogrevalnega sistema za svoj dom.  Stare peči so velike porabnice energije in posledično zato nastajajo visoki stroški. Vsi pa si želimo ugodnejše ogrevanje. Ogrevanje z IR paneli so lahko prava odločitev tudi za ogrevanje večjih hiš.  Vezano na IR ogrevanje je v Sloveniji vedno manj  dvomljivih ljudi. Praksa je namreč pokazala, da je ogrevanje z infrardečimi grelnimi ploščami prijetno, zanesljivo in ugodno.

Nakup termostatov

Poleg nakupa infrardečih grelnih plošč je zelo priporočljiv tudi nakup termostata. Na voljo je več različnih termostatov. Podometni oziroma nadometni, brezžični digitalni ali klasični termostat.  V kombinaciji s termostati si lahko nastavimo tudi urnik ogrevanja. Tako vam bo toplo, ko boste doma, ko boste odsotni od doma pa bo IR panel s pomočjo termostata le ohranjal nekaj stopinj nižjo temperaturo. To je najboljši način, da veliko prihranite pri električni energiji. Preverite tudi kolikšna je tarifa vašega ponudnika električne energije. Če je visoka, lahko ponudnika precej enostavno zamenjate. Dolgoročno lahko tako prihranite precej denarja.

Montaža IR grelnih plošč

Zmontira jih lahko skoraj vsak. Vse kar je potrebno za montažo je že poleg, v paketu. Prejeli boste nosilec za montažo na strop, vključno z vijaki za na strop, šablono za montažo na steno in vijake. Le v primeru, da bo montaža IR grelnih plošč na knauf, morate kupiti primerne vijake.

Kdo je vaš dobavitelj IR panelov

Vse potrebno glede ogrevanja z IR grelnimi ploščami  lahko najdemo na spletni strani www.irpaneli.com. Lahko tudi pokličete na 041 860 700 in dobite najboljši nasvet glede ogrevanja z IR paneli, kakšno moč IR panelov potrebujete za posamezni prostor, itd.  Nudijo tudi brezplačno dostavo in svetovanje po nakupu ter 5-letno garancijo.

Paneli so varni za uporabo in požarno varni, kar dokazujejo z vsemi potrebnimi evropskimi certifikati. Zaradi kakovostnih materialov in samega načina delovanja (brez žarenja ) vas bodo infrardeči paneli varno in prijetno ogreli.

Telefon:
041 860 700
Naslov:
Bazoviška 6, 1241 Kamnik