Image default
Dom in vrt

Subvencije za toplotne črpalke

Subvencije za toplotne črpalke

 

Škoda bi bilo, da jih ne bi, če so na voljo, ni res? Investicija v toplotno črpalko ni povsem zanemarljiva zadeva, zato se da s subvencijo pošteno prihraniti. Vas zanima, kje, kdaj in kako? Preberite še pred nakupom in montažo toplotne črpalke.

Subvencije Eko sklada

Eko sklad je javna finančna institucija, katere naloga je, da spodbuja in promovira varstvo okolja v Sloveniji. Njihovi programi vključujejo tudi finančne spodbude pri nakupu določenih naprav za dom. Prav imate – med njimi so tudi toplotne črpalke, saj za ogrevanje izkoriščajo obnovljive vire energije.

Zakaj so subvencije sploh na voljo?

Ker z vgradnjo nove toplotne črpalke tudi vi prispevate k ohranjanju okolja in dobrobiti skupnosti, zato ste upravičeni do sofinanciranja s strani države. Koliko pa si lahko obetate?

Višina subvencije

Višina je odvisna od načina vgradnje (prva vgradnja oziroma zamenjava stare kurilne naprave), lokacije vgradnje (občina, ki ima oziroma nima sprejetega Odloka o načrtu za kakovost zraka) ter vrste toplotne črpalke (toplotne črpalke zrak-zrak ali toplotne črpalke zrak-voda). Glede na te tri kriterije so možne subvencije v višini do 20 %, 40 % ali 50 % cene, do najvišjega zneska med 1000 € in vse do 5000 €.

Pridobitev subvencije

Subvencije za toplotne črpalke lahko pridobijo fizične osebe, ki investirajo v oziroma so lastnik stanovanjske stavbe na ozemlju Slovenije in želijo vgraditi ustrezno toplotno črpalko. Pri tem morajo izpolniti in oddati popolno vlogo še pred začetkom del za izvedbo naložbe.

Vas skrbi, če boste znali ob pravem času oddati popolno vlogo za pridobitev subvencije? Pri tem vam z veseljem pomagamo tudi v podjetju Dines, ob nakupu in vgradnji ene izmed naših toplotnih črpalk.

Toplotne črpalke za ogrevanje doma

Dines ponuja kakovostne ogrevalne sisteme, ki seveda vključujejo tudi montažo toplotne črpalke.  Pri nas so tako na voljo tudi toplotne črpalke Daikin in Mitsubishi Ecodan. Toplotne črpalke Daikin lahko izkoriščajo obnovljive vire energije in kot take omogočajo trajnostno ogrevanje, ki je nekajkrat učinkovitejše od običajnega. Toplotna črpalka Mitsubishi Ecodan je prav tako odlična izbira, saj gre za vrhunskega proizvajalca in vrhunske izdelke z majhno porabo energije.

Izbira je vaša, subvencija čaka! Na voljo so vam številne kakovostne toplotne črpalke zrak-zrak in toplotne črpalke zrak-voda. Poskrbite le, da bo izbrana tudi na seznamu Eko sklada. Ob subvenciji pa lahko hkrati pridobite še poseben kredit s subvencionirano obrestno mero za še manjše stroške ob nakupu.