Image default
Dom in vrt

Zunanje žaluzije

Zunanje žaluzije

Zunanje žaluzije – kako jih pravilno izbrati?

Kvalitetne zunanje žaluzije
Zunanje žaluzije iz hiše senčil Komenda

Čutiti toplo sonce na obrazu je sicer čudovita stvar, vendar nas sončna svetloba v notranjih prostorih pogosto tudi močno ovira. Največja težave je, da onemogoča pogled na različne zaslone in druge površine, poleti pa prostor tudi premočno segreje, tako da sta počitek in delo v njem praktično nemogoča. Težavo je zlahka mogoče rešiti tako, da zastremo glavni vir svetlobe in zunanje toplote – okna.

Prednosti zunanjih žaluzij

Vse več lastnikov hiš, stanovanj in različnih poslovnih objektov se odloča za žaluzije, ki jih namestimo na zunanjo stran oken. Te namreč preprečujejo segrevanje stekla in s tem tudi neposredni dostop svetlobe in toplote v prostor. Dodatne prednosti so tudi v tem, da ne zastirajo pogleda iz prostora, omogočajo neodvisno vgradnjo na vse vrste objektov ter zelo natančno in preprosto uravnavanje svetlobe s spreminjanjem naklona lamel. Poleg tega pa objektom dajejo tudi privlačen sodoben videz, ki je v 

današnjih časih še kako pomemben.

Njihova montaža je enostavna in hitra, zato ne boste zapravljali dragocenega časa. Mnogi uporabniki pa so veseli tudi podatka, da servis, zamenjava obrabljenih delov in čiščenje seveda potekajo z zunanje strani objekta. Zaradi tega bosta vaše delo oziroma počitek nemotena tudi, ko bodo na oknih potekala različna vzdrževalna dela.

Katero vrsto izbrati?

Zunanjih žaluzij je več vrst, ki se med seboj razlikujejo po materialih, obliki ter načinu vgradnje in uporabe. Pri večjih objektih, ki jih krasijo velika okna, se vse več ljudi odloča za t. i. krpan žaluzije, ene najbolj dovršenih senčil na tržišču ta hip. Prav nobene ovire pa ni, da krpan žaluzije namestimo tudi na “običajne objekte” z malce manjšimi okni.

Značilnosti “krpank”

Njihov značilen robusten videz ni le kozmetičen dodatek, saj so bolj odporne na potencialno nevarne vremenske vplive, kot je denimo veter. Objektov tudi ne zatemnijo povsem, tako da prispevajo še k večji energetski učinkovitosti. Prostorov namreč ni treba cel dan razsvetljevati z energetsko potratnimi lučmi. Krpan žaluzije zagotavljajo tudi vrhunsko kvaliteto, saj prinašajo standarden način izvedbe. Najbrž pa niste vedeli niti, da je z njimi moč zmanjšati tudi hrup iz okolja. Pripravno, kajne?

Za lažje in bolj udobno upravljanje je “krpanke” možno tudi nadgraditi. Tako jih lahko obračamo, spuščamo in dvigamo s pomočjo elektomotorja ali celo daljinskih upravljalcev. Za obrambo pred nadležnimi insekti pa jih lahko po želji dopolnimo tudi s komarniki ter tako poskrbimo za popolno zaščito svojega doma, pisarne ali drugih objektov.