Image default
Nega in zdravje

domače živali

Prehranska dopolnila za domače živali

V sodobnem svetu ljudje vse pogosteje posežemo po prehranskih dopolnilih. Le kako ne bi, ko pa marsikomu učinkovito pripomorejo k boljšemu počutju, bolj aktivnemu življenju in boljšemu zdravju na splošno … Ljudje pa nismo edina bitja, ki si lahko na tak način izboljšamo kakovost vsakdana. Ste vedeli, da obstajajo prehranska dopolnila tudi za domače živali?

Prehrana in domače živali

Tudi živali imajo seveda potrebe po raznolikih hranilnih snoveh – prav tako kot ljudje. Sodobna hrana za živali pogosto že vsebuje vse potrebne dodatke za zdravje naših štirinožnih ljubljenčkov, ne pa vedno. Poleg tega so naši ljubljenčki pogosto tudi izbirčni, zato z običajno prehrano, ki jim jo ponudimo, včasih enostavno ne dobijo dovolj hranil.

Prehranska dopolnila, ki jih lahko ponudimo domačim živalim

Dopolnila za živali se običajno razlikujejo od tistih, ki so namenjena nam. Živali imajo seveda drugačne potrebe, njihova telesa pa delujejo na nekoliko drugačen način. Kakšne dodatke lahko torej ponudite svojim ljubljenčkom? Dandanes trg ponuja malo morje tovrstnih dopolnil. Nekateri prispevajo k delovanju določenih organov, drugi poskrbijo za bolj zdrave zobe, tretji za bolj sijočo dlako in tako naprej. 

Morske alge za domače živali

Morske alge so popolnoma naravno hranilo, ki lahko domačim živalim koristi na več ravneh. So namreč naraven probiotik ter vir naravnega joda. Mineral jod pa je za zdravje zelo pomemben. Prispeva k delovanju ščitnice in živčnega sistema. Spodbuja normalno presnovo, ki živalim zagotavlja energijo za vse vragolije, ki jih izvajajo dan za dnem. Prispeva tudi k ohranjanju zdrave kože in dlake. Na koncu koncem pa prispeva tudi svoj delež k normalnemu razvoju in rasti.

Komu so namenjene morske alge?

Bio morske alge Seagreens® v naši spletni trgovini so namenjene psom, mačkam in drugim pogostim manjših hišnim ljubljencem. Prav tako pa tudi večjim domačim živalim, kot so denimo konji. Najpogosteje jih uporabljamo za mladičke in mlade živali.

Pa brez skrbi, vaši ljubljenčki alg sploh ne bodo opazili. So namreč posušene in grobo mlete, tako da jih zlahka neopazno posujete po njihovi hrani.

Leave a Comment