Image default
Nega in zdravje

Lekarna ali spletna lekarna

Lekarna ali spletna lekarna?

Sodobna digitalna tehnologija vse več naših vsakdanjih nakupov preusmerja na splet. Na spletu lahko tako kupujemo hrano, oblačila, kozmetiko, tehnološke igračke, različne storitve in številne druge uporabne zadeve. Med drugim tudi zdravila in sorodne pripomočke. Pa je kupovanje medicinskih pripomočkov v spletnih lekarnah res boljše kot kupovanje v fizičnih lekarnah?

Spodaj smo ocenili nekaj osnovnih kriterijev nakupovanja v obeh. Presodite sami, kaj vam bolj ustreza.

Porabljena energija in čas

Lekarna je običajno oddaljena vsaj nekaj minut hoje ali vožnje z avtomobilom od doma. Le redki imajo namreč to srečo, da živijo v neposredni bližini lekarn. Če je sami nimate, lahko ob vsakem obisku fizične lekarne porabite kar nekaj dragocenega časa in energije. Slednje je sploh dragoceno v času, ko ste bolni, saj je vsaka pot v zunanji svet takrat lahko zelo naporna in povsem odveč. Žal pa ravno v času, ko ste bolni, storitve lekarne potrebujete najpogosteje …

Spletna lekarna v tem oziru ponuja pomembno prednost, saj lahko izbrane pripomočke naročite kar iz udobja lastnega doma. Potrebujete le nekaj klikov, pa bodo naročeni izdelki kmalu pri vas.

Nujnost

Če lekarniške izdelke potrebujete nujno (še isti dan), običajno ni druge izbire, kot da se odpravite v najbližjo lekarno. Če je seveda še odprta. Vendar pa lahko tudi pri naročilu v spletni lekarni izdelke po pošti dobite že takoj naslednji dan – če ste svoje naročilo seveda oddali dovolj zgodaj.

Če se zelo mudi, vam bodo torej lažje pomagali v fizični lekarni. Če pa lahko počakate še kak dan, pa bo spletna lekarna najbrž bolj udobna izbira.

Nabor izdelkov

V tem oziru se fizična lekarna in spletna lekarna pogosto ne razlikujeta prav veliko. Obe vrsti lekarn sta namreč dobro založeni, tako z različnimi vrstami zdravil kot tudi z drugimi medicinskimi pripomočki ali zdravju prijazno kozmetiko.

Včasih pa lahko spletne lekarna nudijo večjo izbiro, saj lahko ponujajo skoraj neomejeno število izdelkov, ne glede na njihovo velikost. Prostor v fizični lekarni je pač omejen, zato ogromnega števila izdelkov ni mogoče spraviti na prodajne police oziroma v shrambo. Za vas ponujamo tudi veganske izdelke za zdrav obrok.

Nasvet farmacevta – lekarna ali spletna lekarna?

Če ste tip človeka, ki ob izboru zdravil ali medicinskih pripomočkov rad povpraša za nasvet izkušenega strokovnjaka, je prva izbira običajno klasična lekarna. Tam se lahko iz oči v oči pogovorite s farmacevtom, ki vam lahko svetuje in razreši nekatere vaše dileme.

Je pa tudi res, da mnoge spletne lekarne dandanes ponujajo komunikacijo v živo prek telefona, spletne strani ali e-pošte. Tako lahko v času nakupa prek spleta prav tako pridobite nasvet izkušenega strokovnjaka.

Ena takih spletnih lekarn je tudi moja-lekarna.com. Poleg širokega nabora medicinskih, prehranskih in kozmetičnih izdelkov so vam vedno na voljo še svetovalci, ki vam lahko pomagajo pri izbiri ali tudi pri samem procesu nakupa. Vabljeni po zdravje in dobro počutje na splet!

Naslov:

Lekarna Žužemberk
Grajski trg 41
8360 Žužemberk

Id za DDV: SI74795961
Matična številka: 1856111000

Dolgo ime firme:

Lekarna Žužemberk – Tanja Lukanc, mag.farm.
Grajski trg 41
8360 Žužemberk

Spletni naslov: www.moja-lekarna.com

Elektronska pošta: [email protected]

T: 07 38 88 000
F: 07 38 88-001

Delovni čas:

PON-PET: od 7.30 do 19.00
Sobota: od 7.30 do 12.00

Lekarna ali spletna lekarna
Lekarna ali spletna lekarna

Leave a Comment