Image default
Nega in zdravje

Naravna kozmetika

7 prednosti uporabe naravne kozmetike

Naravna kozmetika ni le modni trend. Vse več žensk in moških se zanjo odloča preprosto zato, ker prinaša številne prednosti. Tako samim uporabnikom kot tudi vsem nam.

Primerna za vse tipe kože

Ker ne vsebuje agresivnih sintetičnih spojin, je naravna kozmetika koži prijazna. Tako je primerna tudi za ljudi, ki imajo zelo občutljivo kožo.

Naravna kozmetika ne škoduje zdravju

Radi bi rekli, da sodobna kozmetika ne škoduje zdravju – pa temu seveda ni vedno tako. Dolgotrajna izpostavljenost toksinom, ki jih najdemo v različnih kozmetičnih izdelkih, lahko resno ogrozi naše zdravje. Ker je narejena iz organskih sestavin pa seveda ne vsebuje zdravju potencialno škodljivih snovi.

Prijazna do okolja

Posledice našega nepreudarnega ravnanja v preteklosti se danes žal že močno poznajo na našem okolju in planetu. Mnoge sintetične in kemične spojine nenaravnih kozmetičnih izdelkov okolje le še bolj obremenjujejo.

Naravna kozmetika ne maši kože

Naravna kozmetika ne maši por in tako koži ne preprečuje, da bi dihala. Posledice zamašene kože so lahko precej neprijetne. Akne, mozolji, infekcije in neprivlačen videz kože so le najpogostejše med njimi.

Ravno prav intenziven vonj

Naravni izdelki imajo v primerjavi z umetnimi običajno bolj nežen vonj. Kar pa je seveda dobra stvar. Premočni vonji, ki jih ustvarjajo dodatki v klasični kozmetiki, lahko dražijo kožo – in nosove.

Koža ostane mlada

Ste vedeli, da lahko konzervansi, umetna barvila in podobni dodatki starajo kožo? Prav zares. Kožo lahko namreč izsušijo in povzročajo gube. Kozmetični izdelki brez takšnih dodatkov pa kožo res predvsem le negujejo.

Naravna kozmetika ni testirana na živalih

Eden perečih problemov sodobnega sveta je tudi naš odnos do drugih živih bitij. Živali tako vse prepogosto izrabljamo in celo mučimo za lastne potrebe. Naravne kreme, dezodoranti, šamponi, zobne paste in druga kozmetika pa seveda niso testirani na živalih. Zaradi naravnih sestavin, ki so preizkušeno varne za uporabo na in v človeškem telesu, potrebe po tem enostavno ni.

Leave a Comment