Image default
Nega in zdravje

Naravna zobna pasta

3 dobri razlogi za uporabo naravne zobne paste

Je tudi vas pritegnil trend naravne zobne paste? Naravna zobna pasta se namreč vse bolj uveljavlja v številnih delih sveta. Če uporabljamo naravne dezodorante, naravne šampone in gele za prhanje ter naravne higienske pripomočke, je vredno razmisliti tudi o tovrstni zobni pasti, kajne?

1. Naravna zobna pasta brez škodljivih kemikalij, konzervansov in barvil

Klasične zobne paste običajno vsebujejo vse omenjene snovi, ki lahko dolgoročno škodujejo zdravju. Med njimi so fluoridi, natrijev lavril sulfat, triklosan, sorbitol, spartam in drugo. Naravna zobna pasta pa se ne osredotoča le na zaščito in belino zob, temveč s svojimi naravnimi sestavinami pomaga ohranjati tudi splošno zdravje.

2. Učinkovitost

Včasih je veljajo, da so naravne zobne paste precej manj učinkovite od klasičnih, ki za večji učinek vsebujejo številne kemikalije. Danes pa temu ni več tako, saj so naravne rešitve v pravi kombinaciji lahko prav tako učinkovita rešitev za zobe. Naravne zobne paste tako učinkovito zagotavljajo svež dah, skrbijo za zdravje zob, dlesni in ustne votline ter celo pripomorejo k bolj belim zobem.

Po mnenju mnogih zobozdravnikov sicer še vedno ne morejo biti tako učinkovite pri preprečevanju zobne gnilobe, saj ne vsebujejo fluorida. Je pa seveda tudi res, da je lahko manj zaužitega fluorida dobro za zdravje na drugih področjih.

3. Naravna zobna pasta je boljša izbira za ohranjanje okolja

Proizvodnja klasičnih zobnih past s številnimi kemikalijami – in tudi sama uporaba – lahko škoduje našemu okolju na več ravneh. Z izbiro naravne zobne paste pa tudi mi doprinesemo svoj majhen delež k varovanju okolja. Majhen, a pomemben delež!

Naravne zobne paste

Izbirate lahko med različnimi, 100-odstotno naravnimi zobnimi pastami znamke Green People. Okusi mandarine, zelene in poprove mete, janeža ter citrusov bodo poskrbeli za prijeten občutek v ustih. Aloe vera in različna olja pa bodo poskrbela za učinkovito zaščito zob in ustne votline. Na voljo so zobne paste za odrasle in otroke.

Leave a Comment