Image default
Nega in zdravje

Prehranska dopolnila za jetra

Najboljša prehranska dopolnila za jetra

Jetra so eden ključnih organov v našem telesu. Igrajo osrednjo vlogo pri presnovi, sodelujejo pa tudi pri procesih prebave in razstrupljanja telesa. Brez delujočih jeter enostavno ne moremo živeti. A kaj ko jih z nezdravim načinom življenja pogosto pretirano obremenjujemo. Mnogi za izboljšanje delovanja jeter posežejo po prehranskih dopolnilih. Vas zanima, katera so najpomembnejša prehranska dopolnila za jetra?

Holin in inozitol

Holin in inozitol sta dve različni vodotopni esencialni makrohranili. Skupaj ju omenjamo zato, ker učinkujeta sinergijsko. Skupaj sta močnejša kot posamično. V telesu podpirata številna pomembne funkcije. Denimo presnovo maščob, signalne telesne procese in delovanje jeter. Ker jih telo samo ne proizvede dovolj oziroma jih ne zaužijemo dovolj s hrano, nam pomoč ponudijo prehranska dopolnila, ki vsebujejo ti dve pomembni hranili.

Zelišča

Številna zelišča imajo pozitiven vpliv na zdravje in delovanje jeter. Med najpogosteje uporabljanimi v alternativni medicini so pegasti badelj, rožmarin in kurkuma. Pegasti badelj se tradicionalno uporablja pri razstrupljanju telesa in spodbujanju prebave. Rožmarin bi naj vplival na procese fiziološkega čiščenja, kurkuma pa vpliva na maščobe v jetrih.

Kombinirana prehranska dopolnila za jetra

Kot že omenjeno, veliko učinkovin na jetra deluje sinergijsko. Zaradi tega so v svetu zelo priljubljene tudi kombinacije različnih sestavin, ki so blagodejna za jetra. V njih najdemo vse že omenjene, pa tudi nekatere druge vitamine iz skupine B ter nekatere minerale (pogosto sta to cink in krom).

Prehranska dopolnila za jetra v trgovini

V naši spletni trgovini najdete vsa omenjena dopolnila. Na voljo so v obliki tablet ali pa kapsul, ki se popolnoma naravno razgradijo v želodcu. Pri tem kapsule ne vsebujejo dodatnih pomožnih snovi, ki jih pogosto najdemo v tabletah. Jemljemo jih preprosto, ob kozarcu vode. Priporočamo, da jih jemljete redno, v predpisanih odmerkih. V primeru zdravstvenih težav, povezanih z jetri, se posvetujte z izbranim zdravnikom glede optimalne prehrane in drugih potrebnih ukrepov.

Leave a Comment