Image default
Nega in zdravje

Priljubljena prehranska dopolnila

Najbolj priljubljena prehranska dopolnila

Človeško telo je zapletena stvar, ki za primerno delovanje potrebuje veliko različnih snovi. Med njimi tudi številna hranila. Morda so ravno zato prehranska dopolnila dandanes tako priljubljena v svetu, kaj pravite? Kakorkoli že, za vas smo pripravili kratek pregled nekaj najbolj priljubljenih prehranskih dopolnil

Vitamin C

Vitamin je vsestransko hranilo, ki lahko našemu zdravju in dobremu počutju pripomore na številne različne načine. Med drugim pozitivno vpliva tudi na absorpcijo nekaterih drugih pomembnih hranil, denimo železa.

Probiotiki

Sodobne prehranske sestavine, morda pa še bolj sam sodoben način prehranjevanja, močno obremenjujejo našo prebavo. Zato ni prav nobeno presenečenje, da so danes skorajda najbolj priljubljena prehranska dopolnila ravno probiotiki. Probiotiki poskrbijo za ustrezne bakterije v našem prebavnem traktu in tako optimizirajo našo prebavo.

Folna kislina

Folna kislina sicer lahko pripomore k več ključnim procesom v našem telesu, vendar je dandanes priljubljena predvsem med mladimi ženskami. Zakaj? Zato ker folna kislina preprečuje okvare zarodka, tako da jo ženske redno jemljejo, ko začnejo načrtovati potomca in seveda tudi v času same nosečnosti.

Omega 3 maščobne kisline

Omega 3 maščobne kisline blagodejno vplivajo na delovanje srca in ožilja. In ker so bolezni srca in ožilja v sodobnem svetu eden glavnih vzrokov prezgodnje smrti in številnih zdravstvenih težav, so te kisline seveda pogosto iskan prehranski dodatek k običajni prehrani.

Vitamin D

Vitamin D je v telesu pomemben za optimalen razvoj kosti in zob, pa tudi za delovanje imunskega sistema. Zaradi tega povečane potrebe po njem izkazujejo predvsem mladi in starejši ljudje. Seveda pa lahko pripomore k boljšemu zdravju in počutju prav vsakogar. Sploh tistih, ki zaradi različnih razlogov ne preživimo dovolj časa na soncu.

Magnezij

Magnezij je v telesu potreben pri številnih pomembnih procesih. Denimo pri gradnji kosti, celičnih membran in kromosomov. Ali pa pri komunikacijami med celicami in pri številnih metaboličnih procesih. Pomanjkanje magnezija so raziskovalci povezali s številnimi boleznimi. Potrebujemo pa ga tudi za premagovanje fizičnih in mentalnih naporov.  In teh je dandanes pogosto res veliko, kaj pravite?

Leave a Comment