Image default
Nega in zdravje

Spomin

Prehranska dopolnila za boljši spomin

Tudi vas kdaj mučijo težave s spominom? Nič čudnega, ko pa nas dandanes z vseh strani oblegajo z ogromnimi količinami informacij. Vse to včasih težko obdelajo že mladi ljudje, kaj šele starejši. Svoj spomin pa lahko trenirate in izboljšate na več načinov. Denimo s posebnimi miselnimi vajami. Ali pa morda tudi s prehranskimi dodatki

Prehranska dopolnila in spomin

Središče vseh procesov, povezanih s pomnjenjem oziroma spominom, so seveda možgani. Ti pa za svoje delovanje potrebujejo določena hranila. Ta hranila lahko možganom zagotovimo tudi s pomočjo nekaterih prehranskih dodatkov. Dopolnila pa na delovanje možganov lahko vplivajo še na drugačen način. Denimo tako, da izboljšajo pretok krvi v možgane in tako zagotovijo boljšo oskrbo s kisikom in hranili.

Ginko biloba

Ginko biloba je eno najstarejših dreves na svetu. Snovi, ki se nahajajo v njegovih listih, pa v alternativni medicini in nekaterih drugih vedah s pridom uporabljajo že zelo dolgo časa. Med drugim nekateri tudi za izboljšanje spomina. Čeprav uradna medicina še ni čisto gotova glede dejanske učinkovitosti ginka na spomin, so nekatere raziskave vseeno pokazale, da nekoliko izboljšuje kognitivne funkcije.

Vitamin C

Vitamin C je najbrž eno najbolj znanih hranil na svetu. Njegove koristi so številne, zato ni presenetljivo, da ga nekateri uporabljajo tudi za izboljševanje spomina. Če deluje ali ne, lahko presodite sami. Vsekakor pa vam bo vitamin C pripomogel do boljšega zdravja in počutja. Kar pa lahko seveda že samo po sebi pripomore tudi do boljšega spomina.

Matični mleček in druga prehranska dopolnila

Matični mleček je podobno kot vitamin C zelo znano dopolnilo, saj ga ljudje uporabljajo v številne namene. Tudi za izboljševanje spomina. 

Leave a Comment