Image default
Nega in zdravje

Železo

Utrujeni? Vam primanjkuje energije?

Poskrbite za dodaten vnos vitamina B12 in/ali železa!

B12 namreč  prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, sproščanju energije, k delovanju imunskega sistema itd.

B12 proizvajajo bakterije. Uživanje pakirane ali predpakirane (mrtve) hrane, dobra higiena in nenaravno sterilizirano okolje so pomembni vzroki, da sodobni človek težko zadovolji potrebe po vitaminu B12. Posledice pomanjkanja običajno niso vidne takoj, številne težave pa ne povezujejo z njegovim pomanjkanjem.

Tveganja zaradi pomanjkanja B12 so pogosta in resna, pričakovane koristi od dobre preskrbljenosti z njim pa velike. Dobra novica je, da so dandanes na razpolago odlični izdelki, s katerimi si lahko pomagamo in telesu zagotovimo dovolj vitamina B12.

Če ste pogosto utrujeni, imate težave s koncentracijo ali vam je upadel apetit, preverite tudi, če imate morda pomanjkanje železa. Železo ima vlogo pri delovanju imunskega sistema, prispeva k zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti, ima vlogo pri kognitivnih funkcijah ter pri nastajanju rdečih krvničk in hemoglobina,  prispeva k sproščanju energije pri presnovi in ima vlogo pri prenosu kisika v telesu.

Najpogostejši vzroki pomanjkanja železa so:

 • pomanjkljiv vnos železa s hrano,
 • povečane potrebe po železu v otroštvu, nosečnosti in med dojenjem,
 • izguba krvi (zaradi močnih menstruacijskih krvavitev, operativnih posegov …),
 • neučinkovita absorpcija železa v prebavilih (pri celiakiji, bolnikih s črevesno stomo, pri starejših …).

Na naših policah najdete večkrat nagrajeni izdelke BetterYou v obliki ustnega pršila, med njimi sta tudi  Boost B12 in Železo.

BetterYou Železo ne zapira in ne povzroča prebavnih težav. Ima odličen, naraven okus pečenih jabolk, zato ga brez težav zaužijejo tudi otroci. Ponaša se z visoko biorazpoložljivo formulacijo za optimalno absorpcijo in edinstvena kombinacija dveh oblik železa. Njegovo kvaliteto so prepoznali tisoči, ki so ga poskusili na sejmu Natural & Organic Products Europe v Londonu in mu podelili zlato priznanje za najboljše prehransko dopolnilo leta! Izdelek je bil proglašen za najboljši nov izdelek tudi na Natural Health Trade Summit 2018 v Manchestru. Stroka mu je podelila isto priznanje na Natural Pharmacy Business Product Awards 2018.

Boost B12 vsebuje biološko najučinkovitejšo obliko B12 – metilkobalamin. Prav tako je dobitnik mnogih nagrad.

Izdelki BetterYou so izjemno kvalitetni:

 • proizvedeni so po strogih farmacevtskih (GMP) standardih, kar zagotavlja izjemno kakovost;
 • vsaka serija je testirana v mednarodno priznanem, neodvisnem laboratoriju preden gre na trg;
 • učinkovitost je dokazana na Univerzi Cardiff;
 • proizvajalec veliko vlaga v raziskave in razvoj ter sodeluje z večimi mednarodnimi priznanimi raziskovalnimi inštitucijami;
 • izdelki so prejeli veliko mednarodnih nagrad;
 • BetterYou uporablja naravne sestavine, ki se odlično absorbirajo in jih telo učinkovito in takoj uporabi;
 • uvajajo 100% okolju in naravi prijazno embalažo.