Image default
Dom in vrtNovice

IR ogrevanje v vlažnih prostorih             

IR ogrevanje v vlažnih prostorih             

Kot smo že večkrat povedali, IR sevanje greje predmete, stene, tla… In ne le zraka. Zato je IR ogrevanje izjemno priporočljivo prav v vlažnih prostorih. Če je prostor slabo izoliran ali se premalokrat temeljito prezrači, se lahko na stenah pojavi vlaga. Vlaga v stenah pa vodi v zelo nezaželeno plesen, ki se jo težko znebimo.  Samo z ogrevanjem z IR grelnimi ploščami se plesni na stenah žal ne morete znebiti. Vsekakor je potrebno plesen najprej odpraviti z zato namenjenimi sredstvi. Ko plesen odpravimo, vlaga še vedno ostane v stenah.  Tukaj pa lahko na vrsto pride IR panel. Torej, ko iz stene odpravimo plesen, potem IR paneli postavimo pokonci nekaj deset centimetrov stran od stene.  IR panel lahko postavimo pokonci z zato namenjenim stojalom, ki je tudi v naši ponudbi. Če stojala nimate, pa ga naslonite npr. na stol, vendar previdno. IR grelna plošča se namreč tudi na zadnji strani ogreje do cca 45 stopinj.

Sušenje stene z IR panelom

Kot rečeno, IR paneli zelo približajte steni blizu problematičnega vlažnega prostora na steni. Odmaknite ga cca 10-20 centimetrov stran od stene, tako da seva v steno in problematičen del. IR grelno ploščo vklopite v elektriko in jo pustite prižgano 10 –  24 ur. Vmes seveda malo preverite kaj se dogaja s steno. Ko imate občutek, da je stena posušena pa IR grelno ploščo umaknite in jo namestite kamor ste jo v prostoru namenili, da ga bo ogrevala. Če ste se tako uspešno znebili plesni in steno tudi osušili vlage, pa vnaprej pazite, da boste prostor dovolj pogosto pravilno prezračili. To pomeni, da vsaj trikrat na dan vsaj za pet minut naredite prepih. Pred tem IR panele izklopite, saj ni potrebe, da grejejo, ko se prostor zrači.  Ko boste prezračili, pa jih spet vklopite, da bodo prostor nazaj ogreli. Verjemite, da več škode naredite, če ne prezračujete, kot če prezračite kot je treba in si tako prihranite skrbi z odvečno vlago.

IR ogrevanje
IR ogrevanje

IR Paneli so varni za uporabo in požarno varni, kar dokazujejo z vsemi potrebnimi evropskimi certifikati. Zaradi kakovostnih materialov in samega načina delovanja (brez žarenja ) vas bodo infrardeči paneli varno in prijetno ogreli.

Telefon
041 860 700
Naslov
Bazoviška 6, 1241 Kamnik

Leave a Comment