Image default
AvtomotoNovice

Ljubljana Benetke

Se odpravljate na pot Ljubljana Benetke?

Tudi veliko drugih Slovencev večkrat opravi to pot. Nekateri si želijo preprosto ogledati eno najbolj romantičnih mest v Evropi. Drugi se tja odpravijo nakupovat. Tretji – in teh je iz leta v leto več – pa se na pot Ljubljana Benetke odpravijo, ker jih zanima tamkajšnje letališče …

Leti iz Benetk

Beneško letališče pa Slovencev ne zanima zaradi le arhitekturne lepote (čeprav se boste mnogi strinjali, da je lepo). Zanima jih predvsem zaradi številnih ugodnih letov, ki jih ponujajo mnoge letalske družbe. Z letališča v Benetkah boste tako običajno precej lažje (in ceneje) prišli na izbrano evropsko ali svetovno destinacijo, kot pa da bi leteli kar iz Slovenije.

Obstaja pa le še vprašanje, kako boste tja prišli.

Z avtomobilom ali javnim prevozom?

Zgornji možnosti se seveda ponujata sami od sebe. Najbrž se boste strinjali, da bo pot Ljubljana Benetke najbolj udobna, če se tja odpeljete z lastnim avtomobilom? Verjetno se vam tudi zdi, da boste tja z javnim prevozom prišli z najmanjšimi stroški? Kaj pa, če vam povemo, da se v obeh primerih morda motite?

Vožnja z lastnim avtomobilom se morda na prvi pogled res zdi najudobnejša možnost. Morda pa ste pozabili, da vas bo nekajurna vožnja do tja precej izčrpala. Sploh, če vas nato čaka še nekajurni let do izbrane destinacije. Takšno potovanje z lastnim avtomobilom pa prinaša še dodaten velik strošek, saj morate avtomobil od odhodu na letalo seveda nekje parkirati.

Kaj pa javni prevoz? Avtobusne ali železniške povezave so skromne, večkrat je lahko potrebno prestopanje, porabili boste ogromno časa, vozovnice pa spet niso tako zelo poceni.

Obstaja še tretja možnost?

Seveda. Na beneško letališče lahko iz Ljubljane potujete tudi z organiziranim prevozom na letališča TripstAir.  V udobnih avtomobilih z izkušenimi vozniki boste na varnem. Ker si boste prevoz s kombijem delili z drugimi popotniki, pa bodo cene seveda primerno ugodne. Če pa želite, pa lahko seveda rezervirate tudi zaseben prevoz.

Leave a Comment