Image default
AvtomotoNovice

nadomestni avto deli

Novi ali rabljeni nadomestni avto deli?

Tudi vas muči zgornje vprašanje? Kje so najugodnejši nadomestni avto deli ali naj kupim kar novega? Odločitev je seveda povsem vaša. Večina voznikov pa se med novimi in rabljenimi nadomestnimi deli odloča na podlagi spodnjih 3 kriterijev …

1. Starost avtomobila

Glavni kriterij je seveda starost oziroma obrabljenost avtomobila. V nove avtomobile je tako smiselno nameščati nove originalne avto dele, v starejše pač ne. Zakaj? Ker jim vrednost z leti hitro pada, novi rezervni deli pa so lahko precej dragi. Se vam v avtu, vrednem nekaj tisočakov, res splača vgraditi nov del za 500 ali 1.000 €? Večina voznikov meni, da ne.

Kje pa je tista meja, ko je avto dovolj star, da se vanj ne splača vgrajevati novih rezervnih delov? Odvisna je od posameznega lastnika in tudi prestižnosti avta. Večina voznikov pa se vseeno strinja, da je avto pri 5-7 letih že star. Nekateri pa rabljene dele raje uporabijo že prej, drugi pa seveda kasneje.

2. Rezervni del in njegova cena

Veliko je seveda odvisno tudi od konkretnega dela, ki ga iščete. In njegove cene, se razume. Veliki, zapleteni in bistveni deli avtomobilov, kot so denimo motor, menjalnik, računalnik ali vetrobransko steklo, lahko stanejo ogromno denarja. V tem primeru se vozniki seveda hitreje odločijo za rabljen del. Če pa gre za manjši del (ki stane le nekaj evrov ali deset evrov), pa si marsikdo brez zadržkov privošči popolnoma novega. Enako velja tudi za dele, ki niso bistveni za delovanje in varno vožnjo. Denimo okrasni elementi.

Nadomestni avto deli
Nadomestni avto deli

3. Nujnost zamenjave

Pomembno vprašanje je tudi, kako zelo potrebujete svoj avto? Če se vam z zamenjavo avto dela in popravilom zelo mudi, na del ne boste pripravljeni prav dolgo čakati. Kaj je v tem primeru torej boljše? Novi ali rabljeni nadomestni deli? V večini primerov rabljeni, saj so takoj na voljo. Na nove dele pa je včasih treba tudi čakati.

Obiščite usedspareparts.com za več informacij o možnosti nakupa nadomestnih delov za avtomobile vseh vrst in znamk.

O podjetju:

  •  Telefon:  040 626 666
  •  PE Ljubljana:
    Cesta 30. avgusta 4
    1260 Ljubljana, Slovenia
  •  USP d.o.o.:
    Koseskega ulica 17
    1000 Ljubljana, Slovenia