Image default
AvtomotoNovice

Nakupu rabljenih avtodelov

4 pomembne stvari, ki jih morate upoštevati pri nakupu rabljenih avtodelov

Vse več ljudi se dandanes odloča za nakup rabljenih avtodelov. Le zakaj? Največji razlog je seveda precej nižja cena od novih. Tako se da že pri nakupu posameznega dela včasih prihraniti na stotine evrov.

Seveda pa se včasih lastniki avtomobilov pri nakupu rabljenih delov tudi uštejejo. Zaradi tega smo za vas pripravili nekaj uporabnih nasvetov, ki jih morate pri nakupu upoštevati. Tako ne bo nepotrebnih skrbi in dodatnih stroškov.

#1: Rabljeni avtodeli niso enaki pri vsakem ponudniku

Nekateri avtodeli so seveda lahko enaki oziroma podobni, saj prihajajo iz enakih avtomobilov, vendar pa ne govorimo o tem. Različni ponudniki ponujajo avtodele različnih kakovosti in jih prodajajo pod različnimi pogoji. Zaradi tega je izjemno pomembno, da še pred iskanjem dela poiščete dobrega ponudnika. Takšnega, ki sodeluje z zanesljivimi partnerji, ki ažurno odgovarja na vaša povpraševanja in ki vam je pri iskanju dela pripravljen svetovati.

#2: Prepričajte se, da kupujete pravi del

Avtodeli so na voljo v številnih izvedbah – prav tako kot avtomobili, se razume. Zaradi tega se nepoznavalcu hitro zgodi, da kupi sicer podoben del, kot ga potrebuje, vendar napačno različico, zato dela seveda ni mogoče namestiti v avto oziroma njegova uporaba ni varna ali učinkovita. Najlažje boste ustrezen del našli, če ga iščete po unikatni kataloški številki. Torej potrebujete tudi prodajalca avtodelov, ki takšno iskanje omogoča.

#3: Pozanimajte se o preteklosti izbranega dela

Rabljeni deli so na voljo v različnih stanjih. Nekateri so močno obrabljeni, nekateri pa skorajda novi. Priporočamo vam, da se pozanimate, iz kakšnega avtomobila izbrani del prihaja. Če gre za 20 let star avtomobil s 500.000 prevoženimi kilometri, bo del seveda najbrž precej bolj obrabljen kot pa v nekaj let starem avtomobilu s precej manj kilometrine.

#4: Deli naj se skladajo s preostankom vozila

Pri tem mislimo predvsem na dele, ki so očesu vidni. Če boste kupili vrata v rdeči barvi, pri tem da je vaš avtomobil denimo modre barve, boste imeli še precej dodatnega dela in stroškov, da bo avtomobil spet videti dobro.

O podjetju

 •  Telefon: (+386) 40 626 666
 •  PE Ljubljana:
  Cesta 30. avgusta 4
  1260 Ljubljana, Slovenia
 •  USP d.o.o.:
  Koseskega ulica 17
  1000 Ljubljana, Slovenia
Nakupu rabljenih avtodelov
Nakupu rabljenih avtodelov

Leave a Comment