Image default
Novice

Optimizacija spletnih strani

Optimizacija spletnih strani – SEO

SEO ali po slovensko OPTIMIZACIJA SPLETNIH STRANI je ena izmed glavnih oblik oglaševanja. Pri optimizirani spletni strani ste vidni tam, kjer vas ljudje iščejo.

SEO je pri podjetju AdStar na najvišjem nivoju. Samo za primerjavo, da je to res … Kje ste našli to vsebino, za katero sem si vzel le 20 minut časa?

Osredotočamo se na organsko rast pozicij vaše spletne strani na za vsa pomembnih ključnih besednih zvezah. Optimizacijo spletnih strani ali SEO opravljamo na vseh svetovnih trgih, v vseh jezikih in vseh panogah.

Kaj je SEO – Optimizacija spletnih strani

SEO optimizacija spletnih strani za iskalnike (osredotočamo se seveda na spletni brskalnik GOOGLE). To je proces pridobivanja prometa iz “brezplačnih” organskih rezultatov iskanja na spletnih iskalnikih. Organski rezultati se klikajo 35% več kot plačljivi na klik. V  razmislek torej, kaj se vam bolj splača… Optimizacija spletne strani ali zapraviti ogromno denarja za Google oglase. Zanimivo dejstvo: Optimizacija spletnih strani je verjetno daleč najcenejša oblika oglaševanja. SEO ni najcenejša oblika oglaševanja samo na spletu. Roko dam v ogenj, da vas mesečni oglas na radiju Ognjišče pride dražje, kot mesečno delo nekoga na optimizaciji vaše spletne strani. Bodimo iskreni, Ognjišče ne prinese veliko prometa. Ne spomnim se, kdaj sem nazadnje kupil kaj po tem, ko sem slišal, večinoma bedne, radijske oglase 😀

Iskalniki za katere se dela OPTIMIZACIJA SPLETNIH STRANI

Vsi glavni iskalniki, kot so Google, Bing in Yahoo, imajo primarne rezultate iskanja, kjer so prikazane spletne strani in druge vsebine, kot so videoposnetki ali lokalni oglasi razvrščeni glede na to, kaj  iskalnik šteje za najbolj pomemben rezultat za uporabnike. Plačilo ni vključeno, tako kot pri plačljivih iskalnih oglasih (Google ADS).

Vse, kar sem zgoraj naštel, pa lahko gre v pozabo. OPTIMIZACIJA SPLETNIH STRANI je bolj ali manj namenjena GOOGLU.

Optimizacija spletnih strani zajema več korakov in načinov dela. Glavna dva poimenujemo “off site” optimizacija in “on site” optimizacija spletnih strani.

ON SITE optimizacija spletnih strani zajema dela na sami spletni strani

 • Pisanje meta oznak
 • Urejanje vsebin po zahtevah Googla
 • Izpostava glavnih ključnih besednih zvez
 • Optimizacija slik
 • Prikaz zemljevida
 • Urejanje URL – jev
 • Urejanje notranjih povezav
 • Konstantno dodajanje vsebin (BLOG zapisi)
 • Hitrost spletne strani (FUN FACT – Hitrost odpiranja spletne strani je edina, s strani Googla, potrjena metoda, ki vpliva na pozicije spletne strani)

OFF SITE optimizacija spletnih strani zajema

Grajenje tematskih zunanjih povezav na vašo spletno mesto. Pomembno je, da so povezave res tematske.

Večinoma so kvalitetne povezave pomembnejše, kot pa veliko število le teh. Dodajanja povezav se ne lotevajte sami, ker tega ne znate! Za grajenje povezav ali “link building”  tudi nimate potrebne mreže raznovrstnih spletnih strani. Preverite, kateri ponudniki optimizacije spletnih strani imajo na voljo svojo kvalitetno mrežo spletnih strani namenjenih grajenju povezav.

Če je Off site optimizacija spletnih strani prepoceni gre za nateg. Ne nasedajte. Lahko si naredite več škode kot koristi. Google ne nagrajuje vsakršnega dela. Google delo tudi kaznuje, kadar ni pravo. SLABE POVEZAVE BODO STRAN POTISNILE ŠE NIŽJE.

Veste koliko časa vzame, da se popravi spletno stran, ki je bila kaznovana s strani Googla? Nam je uspelo v treh mesecih, to ni vedno tako.

LOKALNA OPTIMIZACIJA SPLETNIH STRANI

Za podjetja je zelo dobrodošla tudi  LOKALNA OPTIMIZACIJA. Z lokalno optimizacijo poskrbimo, da se vaša storitev, izdelki ali turistična ponudba pojavlja na prvih rezultatih Google zemljevida in na prvih rezultatih izkalnih nizov z dodanimi kraji. GOSTINCI V AKCIJO.

Potrebno je imeti

 • Google my business
 • Google Maps

Še nekaj stvari, ki vplivajo na optimizacijo spletnih strani in jih bom verjetno v nadaljevanju pozabil našteti

Poleg pravilnega dela je tudi pomembno, koliko je stara sama domena, saj velja pravilo, da novejše domene zelo težko pridejo hitro na prve pozicije. Pa vendarle v zadnjem obdobju ni več nujno tako. Za partnerja smo v treh mesecih, na novi domeni, prišli na prvo pozicijo za besedo “predelava koles” Res… Lahko preverite v Googlu.

SEO optimizacija spletnih strani je pomembna predvsem zaradi tega, ker več kot 95% ljudi ne obišče druge strani na spletnem brskalniku Google, kar pomeni, če vas ni na prvi strani vas preprosto ni. Vic desetletja: Kam skriješ truplo? Na drugo stran Googla.. 🙂

Prikriti oglas

Pomembna prednost optimizacije spletni strani in organskih prvih rezultatov je tudi to, da iskalci ne vedo, da je v ozadju določeno delo. Gre za tihega oglaševalca. Najboljša stvar pri tem pa je, da vašo spletno stran najdejo ljudje, ki vaše izdelke oziroma vaše storiteve že iščejo. Tako vložek v optimizacijo ni strošek temveč dobra investicija za vsako podjetje oziroma za vsako panogo.

Samo primer za kaj je OPTIMIZACIJA SPLETNIH STRANI zares smiselna

Na dan imam odprtih vsaj 50 spletni strani in trgovin. Moj Facebook in Instagram profil izgleda kot navaden oglasni pano. Oglasi mi gredo na živce. Tudi jaz, ki delam optimizacijo spletnih strani grem, kadar kaj potrebujem Googlat. Dejstvo je, da na prvih pozicijah ne bo nič drugega kot to kar iščem. Razlika je samo to, da bo prvo podjetje tisto, ki poskrbi za to.

Sedaj bom naštel nekaj golih dejstev zakaj izbrati optimizacijo spletnih strani in zakaj poklicati AdStar, da vam izvede optimizacijo

ZAKAJ SEO optimizacija spletnih strani?

 • dobro optimizirana spletna stran naročniku omogoča top pozicije za vse njihove ponudbe,
 • organski rezultati se na brskalniku Google-u klikajo 35% več kot plačljivi na klik,
 • 90% iskalcev ne odpre druge strani iskalnih rezultatov na brskalniku Google
 • z dobro optimizacijo lahko naročnik pokrije bazo več sto besed in besednih zvez, na ta način tudi v Sloveniji mesečno zajamemo več deset tisoč ljudi, ki vaše storitve že iščejo
 • dobro optimizirana spletna stran trži vaše storitve v vseh panogah hkrati na vseh lokacijah istočasno
 • optimizacija je neke vrste prikriti oglaševalec, saj povprečen iskalec ne ve zakaj se nekdo pojavi na prvem mestu iskalnika
 • z optimizacijo ste na vrhu lahko daljše obdobje 24 ur na dan na vseh relevantnih vzorcih iskanja

Glavne prednosti AdStar SEO optimizacije spletne strani!!

 • v povprečju 100% hitrejši rezultati od konkurence
 • delamo na celoviti bazi ključnih besednih zvez (tudi 500 in več)
 • imamo lastno mrežo podpornih blogov v več jezikih
 • uporabljamo najnaprednejša orodja in lastno strategijo optimiziranja
 • pokrivamo celotno optimizacijo (Slovenija, tujina, zemljevid in na iskanju po slikah)
 • ne delamo samo na povezavah (off-site optimizacija), pač pa tudi na optimizaciji samih spletnih strani (on-site optimizacija)
 • 100% prilagodljivi in dosegljivi naročniku
 • kljub kvalitetnejši optimizaciji in hitrejšim rezultatom smo cenovno konkurenčni ostalim ponudnikom
 • naši rezultati so merljivi, realno napovemo napredek in zagotovimo vso potrebno gradivo za delo na optimizaciji
 • smo analitično usmerjeni in na podlagi podatkov za vas pripravimo poročilo o delu, napredku in rezultatih

Kaj je končen cilj OPTIMIZACIJE SPLETNIH STRANI?

Bolj preprosto ne more biti.

Končni cilj OPTIMIZACIJE SPLETNIH STRANI je povečan ORGANSKI obisk spletne strani ali trgovine. Povečano število NAKUPOV ali POVPRAŠEVANJ. Povečan PRIHODEK podjetja.

VSE TO ZA PAR STO EVROV NA MESEC. True Story 😀

Kdo potrebuje storitev OPTIMIZACIJE SPLETNIH STRANI?

SEO je zelo pomemben za vsa podjetja ne glede na panogo. Danes ni dovolj, da samo izdelate spletno stran. Spletno stran morate optimizirati za spletni brskalnik GOOGLE, saj je konkurenca preprosto prevelika, da bi vas brez OPTIMIZACIJE SPLETNE STRANI sploh kdo našel.

Zato je SEO zelo pomemben za pridobivanje dobička v poslu in za uspeh v spletnem poslovanju.

Za koga torej?

 • Malo podjetje
 • Srednja podjetja
 • Veliki posli
 • Posamezniki
 • Korporacije
 • One man terasa band
 • Ni da ni

Video s SEO napotki za 2019 in 2020

Kaj smo se naučili?

Kaj je SEO – optimizacija spletnih strani?

SEO ali optimizacija spletne strani za iskalnike je metoda dela oziroma oglaševanja za povečanje prisotnosti vaše spletne strani v internetnem svetu s pomočjo različnih iskalnikov. Glavni je seveda Google.

Kako vam SEO ali optimizacija spletne strani lahko pomaga?

Ko se spletna stran pojavi na prvih pozicijah, spletna stran ogromno pridobiva na obisku.

Večji obisk = več povpraševanj, nakupov ali klicev = večji promet vašega podjetja.

Kdo potrebuje SEO optimizacijo spletnih strani?

Vsak, ki si želi biti opažen s strani potencialnih strank. Potrebno je vedeti, da vas potencialni kupci že iščejo… vsak dan.. poskrbite, da vas tudi najdejo. Druga plat potimizacije, ki temelji na podlagi tega, koliko in kakšne ključne besedne zveze optimiziramo, je ta, da vaše izdelke oziroma storitev lahko ponudimo ljudem, ki iščejo neko rešitev in ne direktno vaše proizvode oz. storitve.

Optimizacija spletnih strani je prikriti oglaševalec, saj povprečni uporabnik spleta ne ve, zakaj je nekdo na prvih pozicijah.Pri prvih pozicijah se gre tudi za prestiž.

Prve pozicije pa nam pomagajo pri grajenju blagovne znamke.

Optimizacija je super, ker se z dobrim delom spletna stran lahko prikazuje na prvih pozicijah na več kot sto izrazih. Optimizirana stran pripelje bistven promet na spletno stran in se še vedno smatra za najcenejšo obliko pridobivanja kvalitetnega obiska.Pa zadnja stvarKaj lahko mi storimo za vas na področju SEO OPTIMIZACIJE SPLETNIH STRANI?

Preprosto, zaupajte nam vaš projekt in z veseljem se bomo najprej lotili analize, na podlagi katere bomo sestavili ponudbo o sodelovanju.Preverili bomo vašo konkurenco, kvaliteto vaše spletne strani in njene vsebine in na podlagi tega določili koliko bo potrebnega dela do prve strani Googla.

Pri optimizaciji spletnih strani je potrebno tudi preučiti, kdaj se lahko začne investirati v SEO in kdaj je čas za prenovo same spletne strani ali trgovine.V primeru, da vam kdo hoče starejšo spletno stran, ki ni več konkurenčna optimizirati in hkrati uporablja težke besede o uspehu, ne nasedajte. Imeli boste ogromno dela in plačevali boste neka sredstva, ki pa vam nikdar ne bodo povrnila z rezultati. Denar vržen stran in cel kup slabe volje.Velikokrat se mi je že zgodilo, da sem na prvih sestanki prvo moral graditi na zaupanju do same stroke torej Optimizacije spletnih strani.Na srečo, imamo za seboj kar nekaj uspešnih projektov. Kaj bolj pomiri naročnika kot dejanski prikaz rezultatov. Pred tremi meseci sem bil na 17. poziciji danes na 3. To je to.Na ceno dela tudi vpliva to, v koliko državah želimo biti med top 5 (prvih 5 pozicij pobere 70% vseh klikov prve strani Googla).

V vsakem primeru, se vse to doreče na sestanku.

Pokličite nas: 040 579 414

Adstar, digitalna agencija, d.o.o.

Brodišče 241236 Trzin

Delovni čas:
PON-PET
od 08:00 do 16:00