Image default
Novice

SEO – optimizacija spletnih strani

SEO optimizacija spletnih strani

Kaj je SEO optimizacija?

SEO optimizacija spletnih strani na iskalnike. To je proces pridobivanja prometa iz “brezplačnih” organskih rezultatov iskanja na spletnih iskalnikih.

Vsi glavni iskalniki, kot so Google, Bing in Yahoo, imajo primarne rezultate iskanja, kjer so prikazane spletne strani in druge vsebine, kot so videoposnetki ali lokalni oglasi razvrščeni glede na to, kaj  iskalnik šteje za najbolj pomemben rezultat za uporabnike. Plačilo ni vključeno, tako kot pri plačljivih iskalnih oglasih (Google ADS).

Optimizacija zajema več korakov in načinov dela. Glavna dva poimenujemo of site optimizacija in on site optimizacija.

On site optimizacija zajema dela na sami spletni strani. Delo zajema:

  • Optimiziranje vsebin za spletne brskalnike (glavni je seveda Google).
  • Pisanje meta oznak.
  • Izpostava glavnih ključnih besednih zvez
  • Optimizacija slik.
  • Prikaz zemljevida
  • Urejanje URL-jev.

Of site zajema: Grajenje tematskih zunanjih povezav na vašo spletno mesto. Pomembno je, da so povezave res tematske.

Za podjetja je zelo dobrodošla tudi  LOGALNA OPTIMIZACIJA. Z lokalno optimizacijo poskrbimo, da se vaša storitev pojavlja na prvih rezultatih Google zemljevida in na prvih rezultatih skalnih nizov z dodanimi kraji.

Poleg pravilnega dela je tudi pomembno, koliko je stara sama domena, saj velja pravilo, da novejše domene zelo težko pridejo hitro na prve pozicije.

Seo optimizacija je pomembna predvsem zaradi tega, ker več kot 90% ljudi ne obišče druge strani na spletnem brskalniku Google, kar pomeni, če vas ni na prvi strani vas preprosto ni.

Pomembna prednost optimizacije in ogranskih prvih rezultatov je tudi to, da podjetja ne vedo, da je v ozadju določeno delo. Gre za tihega oglaševalca. Najboljša stvar pri tem pa je, da vašo spletno stan najdejo ljudje, ki vaše idelke oziroma vašo storitev že iščejo. Tako vložek v optimizacijo ni strošek temveč dobra investicija za vsako podjetje oziroma za vsako panogo.

Adstar, digitalna agencija, d.o.o.

Brodišče 24

1236 Trzin

Delovni čas:
PON-PET
od 08:00 do 16:00