Image default
Dom in vrtNovice

So IR paneli škodljivi

So IR paneli škodljivi?

So IR paneli škodljivi
So IR paneli škodljivi? NE!

Tudi vi razmišljate o zamenjavi klasičnega ogrevalnega sistema z IR paneli? Niste edini, v zadnjih letih vedno več ljudi razmišlja podobno. Ste med brskanjem po internetu naleteli na mnenja, da je tovrstno ogrevanje lahko zdravju škodljivo? Razčistimo enkrat za vselej ali je ogrevanje z IR žarki res lahko nevarno …

Odgovor: niso škodljivi – ravno nasprotno

Odgovor na zastavljeno vprašanje je jasen. IR paneli niso škodljivi, kvečjemu ravno nasprotno. IR tehnologijo namreč s pridom že desetletja uporabljamo tudi v zdravstvu za zdravljenje različnih težav.

Sevanje

Grelne plošče širijo infrardečo toploto s sevanjem, sevanje pa ima za marsikoga malce negativen prizvok. V realnosti pa temu seveda ni tako. Sevanje je namreč le način prenosa energije, infrardečo toploto pa sevamo celo ljudje sami s svojimi telesi.

Široka uporaba infrardečih valov v vsakdanjem življenju

Brez strahu pred uporabo IR sevanja v vašem domu, saj ste mu tako in tako že vsakodnevno izpostavljeni. Kot pa tudi že zgoraj omenjeno, IR sevanje sploh ni škodljivo. Doma tako vsak dan izkoriščate njegovo moč, ko uporabljate denimo daljinske upravljalnike, brezkontaktne termometre ali posebne savne.

Zdravju prijazno ogrevanje

Ogrevanje z IR paneli je celo odlično za zdravje. Z njimi medicinski strokovnjaki tako zdravijo razne bolečine, izboljšujejo prekrvavitev tkiv in upočasnjujejo proces staranja kože.

So pri uporabi sploh kakšne nevarnosti?

Velikih nevarnosti ni. Grelne plošče se ob daljši uporabi sicer občutno segrejejo, zato je treba ob njih biti pazljiv, če imate doma majhne otroke. Ob krajšem stiku pa se na ploščah ne boste opekli. So tudi popolnoma varne in preizkušene v različnih tipih hiš. Tako jih lahko brez skrbi uporabljate tudi v lesenih hišah, saj so temperature pri delovanju daleč od nevarnih.

So IR paneli škodljivi? NE!

Paneli so varni za uporabo in požarno varni, kar dokazujejo z vsemi potrebnimi evropskimi certifikati. Zaradi kakovostnih materialov in samega načina delovanja (brez žarenja ) vas bodo infrardeči paneli varno in prijetno ogreli.

Telefon
041 860 700
Naslov
Bazoviška 6, 1241 Kamnik

Leave a Comment