Image default
Zabava

Imunski sistem

Imunski sistem

Svet se je spremenil. Poleg naravnega procesa staranja, ki se dogaja preko notranje oksidacije, nam je življenje v sodobnem svetu prineslo še širok spekter zunanjih dejavnikov, kot so okoljski, fizični, čustveni, mentalni, psihološki, kemični, travmatski in prehranski stres. Ti dejavniki so del vsakdana in praktično neizogibni. Skupaj imajo izjemno velik vpliv na zdravstveno stanje sodobnega človeka, ki se odraža v bliskovitem naraščanju kroničnih bolezni, rakavih, nevroloških in srčno-žilnih obolenj. S tem se odpira novo pomembno vprašanje: Kako uravnotežiti izziv nenehnega stresa in vzdrževati zdravje in kakovost življenja čim dlje?

Zdravstvene težave imajo tako različne vzroke, kot različen razvoj, a si na celični in molekularni ravni delijo skupne lastnosti. V kolikor naslovimo direktno celični nivo in dosežemo prave biokemične spremembe, lahko pričakujemo pozitivne učinke pri različnih zdravstvenih težavah. Zdravje je najpomembnejši vidik naših življenj in zavzema prednostno mesto na lestvici vrednot. Ko ga izgubimo, je vse ostalo brez vrednosti. Veliko lažje in bolj uspešno je, če vnaprej poskrbimo za svoje zdravje, kot da se tega lotimo šele, ko je že porušeno.

Naš prirojeni imunski sistem ima dva izredno pomembna igralca, ki opravljata odločilno vlogo pri ohranjanju zdravja, kadar sta aktivirana. Oba sta zelo obetavna kandidata za imuno terapije v primerih virusnih, rakavih, srčno-žilnih in nevrodegenerativnih obolenj. To so celice naravne ubijalke (NK celice) in makrofagi. Logična poteza je: v kolikor jih aktiviramo, se bo imunski sistem okrepil, izboljšala se bo njegova nadzorna funkcija in uspešnejši bo tako v preprečevanju nastajanja bolezni, kot tudi v odpravljanju že nastalih neravnovesij. Naše telo se zna pozdraviti samo – mi ga moramo samo preprosto podpreti na najboljši način. Tako delujejo sestavine edinstvenega proizvoda GC Immuno forte super-hranila. Super hrana za super imunski sistem.

Povzeto po: Granolis, strokovne informacije in povzetki študij

Dr. Marko Peršič

Leave a Comment