Image default
Dom in vrt

Džungla Plants

O džungli

Namen Džungla Plants je omogočiti unikatno urbano džunglo sestavljeno iz vaših najljubših rastlin, ki popestrijo dom ali drug pomemben kotiček, kjer preživljate svoj dragocen čas.

V ponudbi boste našli štiri glavne kategorije rastlin:

Ustvarite svojo unikatno Džunglo

Ozelenite prostor z rastlinami po vaši izbiri. Sobne rastline v prostor vnesejo karakter in domačnost. Pri Džungla Plants boste našli rastline primerne za opremljanje tako domačih kot poslovnih prostorov.

Glede na vaš prostor in pogoje v njem pri Džungla Plants sestavijo nabor primernih rastlin. Poleg pestrega nabora rastlin nudijo tudi nego vaših že obstoječih rastlin in pomagajo z izborom okrasnih loncev ter nasveti kako za rastline skrbeti.

Koristni nasveti

Kako ravnati z novo rastlino?

O novi rastlini se je potrebno čim bolje pozanimati. Preberite si o tem kakšne pogoje rastlina potrebuje – koliko zalivanja, kakšno zemljo, temperaturo, svetlobo itd. V digitalni dobi je to precej enostavna naloga, ki vam lahko prikrajša marsikatero napako pri negi rastlin. Glede na vse pridobljene informacije o novi rastlini, ji glede na pogoje, poiščite primeren prostor v svojem domu.

Ena najpogostejših napak je takojšnje zalivanje nove rastline. Zalijte jo le, če je to potrebno. V nasprotnem primeru bo zemlja premokra, pride lahko do gnilobe korenin in rastlina bo propadla.

Opazovanje rastlin je ključni korak pri vzgoji. Rastline se odzivajo kot ljudje in živali, le da za to potrebujejo več časa. Pokazale vam bodo, kdaj so žejne, kdaj so preveč zalite, kdaj imajo preveč ali premalo svetlobe itd. Ko spreminjate nego rastlin, je smiselno spreminjati eno spremenljivko naenkrat in počakati na odziv rastline. Bodite strpni, potrpežljivi in brez strahu.

Kako poskrbeti za rastline, ko smo na dopustu?

Najlažje je, da za vaše rastline ob odsotnosti skrbi nekdo drug. Tej osebi predajte čim več koristnih in natančnih informacij glede skrbi. Pred dopustom je smiselno teden ali dva voditi dnevnik zalivanja rastlin.

V kolikor se morate znajti brez prijateljev, svetujejo, da rastline postavite na bolj senčno in hladno mesto. Eden boljših trikov je tudi, da v domu ustvarite majhne otočke večih rastlin. Naredite nabor takšnih, ki potrebujejo približno enake pogoje za rast in jih približno po deset postavite skupaj. Tako rastline ustvarijo bolj vlažno ozračje, vsem skupaj bo bolje in vas bodo lažje dočakale.

Džungla Plants so popolno darilo

Polepšajte dan svoji dragi osebi. Nova sobna rastlina lahko osreči prav vsakega. Spletni nakup pri Džungla Plants omogoča enostavno naročilo. Poleg izbrane rastline lahko poleg dopišete tudi lastno čestitko.

Če niste prepričani katero rastlino izbrati,  so pri Džungla Plants na voljo tudi darilni boni (v vrednosti 20€, 20€ in 80€).

Brezplačna dostava nad 50€

Namen Džungla Plants je ponuditi čim boljši izbor rastlin s hitro in varno dostavo po Sloveniji. Dostava je brezplačna pri nakupu nad 50€. Nudijo vam tudi zavarovanje in garancijo pošiljke ter možen osebni prevzem. Vse poslane rastline so skrbno pregledane, zavite v papir in poslane v paketu. Trudijo se uporabljati čim bolj ekološke materiale in slediti zero-waste politiki.

Slovenska spletna trgovina sobnih rastlin

Poiščite svoje najljubše rastline na spletni strani https://dzungla-plants.com/. Za dodatne informacije pa so vam na voljo tudi na [email protected].