Image default
Dom in vrt

Sušilni stroji

Sušilni stroji

 

Sušilni stroji so pomembna naprava v vašem domu, še posebej, če imate družino ali večje gospodinjstvo. Pomagajo pospešiti sušenje vaših oblačil, da se lahko vrnete k vsakodnevnim opravilom in prostemu času. To je še posebej priročno jeseni in pozimi, ko perila ne sušimo več zunaj. Toda zaradi vseh različnih vrst in znamk sušilnih strojev na trgu je včasih težko vedeti, kateri je pravi za vas. Poglejmo si nekaj ključnih dejavnikov, ki jih morate upoštevati pri izbiri sušilnega stroja, kot so velikost in funkcije.

 

Sušilni stroj deluje tako, da na oblačila, ki so v njem, piha vroč zrak. To povzroči, da voda izhlapi z oblačil v zrak, ki nato izstopi iz sušilnega stroja. Nekateri sušilni stroji imajo vgrajen senzor vlage, ki samodejno prekine sušenje, ko so oblačila suha. Drugi pa imajo časovnik, ki izklopi sušilni stroj po določenem času.

 

Velikost sušilnega stroja je pomembna lastnost. Če imate veliko družino ali gospodinjstvo, boste potrebovali sušilni stroj, ki lahko posuši veliko oblačil hkrati. Na voljo so tako veliki kot kompaktni stroji. Sušilniki običajne velikosti imajo običajno zmogljivost do 8 kg, medtem ko imajo večji sušilni stroji zmogljivost od 9 kg navzgor.

 

Druga stvar, ki jo morate upoštevati, je vrsta tkanine, ki jo boste sušili v stroju. Nekatera občutljiva oblačila, kot so spodnje perilo ali volneni puloverji, zahtevajo nižjo temperaturo sušenja, da se preprečijo poškodbe. Druge manj občutljive tkanine, kot so brisače in jeans (kavbojke), pa lahko prenesejo višje nastavitve toplote. Izberite sušilni stroj z več nastavitvami toplote, tako da lahko prilagodite postopek sušenja svojim potrebam.

 

Nekateri sušilni stroji imajo dodatne funkcije, kot sta nastavitev pare ali cikel odstranjevanja gub. To je lahko koristno, če imate oblačila, ki jih je treba posušiti na določen način. Nastavitev pare se uporablja za vračanje vlage v oblačila, potem ko so bila posušena. To je lahko koristno, če morate odstraniti gube na oblačilih. Cikel odstranjevanja gub se običajno začne z nizko nastavitvijo toplote, nato pa se toplota povečuje. To pomaga zrahljati gube na oblačilih. Vendar za večino ljudi ti dodatni programi niso potrebni. Če mislite, da dodatnih funkcij ne boste uporabljali, lahko prihranite denar tako, da izberete sušilni stroj brez njih.

 

Inverterski sušilni stroji

 

Inverterski sušilni stroji so novejša vrsta sušilnih strojev, ki zadnja leta pridobivajo na priljubljenosti. Za razliko od tradicionalnih sušilnih strojev, ki za delovanje uporabljajo fiksno količino energije, uporabljajo inverterski sušilni stroji spremenljivo količino energije, da prihranijo energijo. Zaradi tega so učinkovitejša možnost za tiste, ki želijo prihraniti pri računih za elektriko.

 

Poleg tega so inverterski sušilni stroji ponavadi tišji od tradicionalnih sušilnih strojev, zaradi česar so boljša izbira za tiste, ki so občutljivi na hrup. Inverterski motor je nameščen neposredno na osi, ne vsebuje ogljikovih ščetk in uporablja nasprotna magnetna polja, kar pomeni, da je trenje motorja zmanjšano in zato deluje tišje. Inverterski sušilni stroji običajno stanejo več kot običajni sušilni stroji, vendar imajo nižje obratovalne stroške.

 

Bosch sušilni stroji

 

Ozrimo se še k znamkam sušilnih strojev. Bosch sušilni stroji so priljubljena možnost za tiste, ki iščejo energetsko učinkovit in vzdržljiv sušilni stroj. Ponujajo vrsto različnih funkcij, vključno z načinom odstranjevanja gub, časovnikom sušenja in občutljivim načinom. Poleg tega so sušilni stroji Bosch tudi ena najtišjih blagovnih znamk, zaradi česar so dobra izbira za tiste, ki so občutljivi na hrup. V Sloveniji je Bosch ena najpriljubljenejših znamk na področju pranja in sušenja perila, saj se je drži sloves kvalitete. To prinese s seboj tudi nekoliko višjo ceno, vendar lahko tudi med sušilnimi stroji Bosch najdete ugodne ponudbe.

 

Vox sušilni stroji

 

Sušilni stroji znamke Vox Electronics so priljubljena izbira za tiste, ki iščejo energetsko učinkovit in vzdržljiv sušilni stroj. Znamka v Sloveniji postaja vse bolj priljubljena in ima dobro servisno mrežo. Prednost sušilnih strojev Vox je, da stanejo manj kot npr. sušilni stroji Bosch, vendar vam zaradi nižje cene ni treba pričakovati upada kvalitete ali bistveno manjšega števila funkcij. Sušilni stroji Vox so na voljo v različnih velikostih, zato boste z lahkoto izbrali takšnega, ki je združljiv z velikostjo vašega doma. Ponujajo vrsto različnih funkcij, med katerimi izstopajo program za otroška oblačila, zamik začetka sušenja ter program za svilo in srajce.

 

Ko gre za izbiro sušilnega stroja, je treba upoštevati številne dejavnike. Velikost, cena in lastnosti so pomembni vidiki, pomembno pa je tudi razmisliti o tem, katera vrsta sušilnega stroja bo najbolje ustrezala vašim potrebam. Inverterski sušilni stroji so novejša vrsta sušilnih strojev, ki porabijo manj energije, zaradi česar so okolju prijaznejša možnost. Sušilni stroji Bosch so priljubljeni zaradi svoje vzdržljivosti in energetske učinkovitosti, medtem ko Vox Electronics ponuja cenovno ugodne modele. Torej, ne glede na to, ali iščete ugoden sušilni stroj ali okolju prijazen inverterski model, se zagotovo najde idealen sušilni stroj za vas.