Image default
Dom in vrt

Unikatne in funkcionalne kuhinje po meri

Odločitev za kuhinje po meri nam zagotavlja, da bo končna soba unikatna, opremljena točno po našem okusu in bo tako postala zares naša. Kuhinja je namreč več kot le prostor za pripravo hrane. Če v njej ustvarimo pravo atmosfero, lahko postane zbirališče za celotno družino in prostor zabave, klepeta ter druženja. Pri tem pa ne smemo pozabiti na funkcionalnost. Potrebno je zagotoviti enostavnost uporabe in upoštevati pravilno razporeditev elementov, da si olajšamo vsakodnevno delo.

Delovni trikotnik ne sme biti prevelik, saj se bomo morali sicer neprestano sprehajati od enega konca do drugega in si tako otežili ter podaljšali delo. Prav tako ne sme biti premajhen, da omogočimo nemoteno uporabo vsakega elementa.

Odpiranje in zapiranje velikih gospodinjskih aparatov nas tudi ne sme ovirati pri delu. Na splošno morajo biti vsi elementi na videz atraktivni, praktično razporejeni in nam omogočati dovolj prostora za shranjevanje.

 

Zakaj se odločiti za kuhinje po meri?

Prednost kuhinj po meri je, da lahko natančno preučimo svoje potrebe in se na podlagi ugotovljenega odločimo za rešitve, ki nam bodo zares ustrezale.

Če sklepamo, da potrebujemo veliko prostora za shranjevanje živil in posode, lahko izvajalca prosimo, da poskrbi za več omar z izvlečnimi kolonami, shrambnih omar, elemente z vtičnicami, vgradni hladilnik in zamrzovalnik ter izredno uporabne predale v različnih širinah in višinah. Ne pozabimo na mehanizem za tiho zapiranje vseh teh elementov in polni izvlek predalov.

Če gospodinjstvo obsega le enega ali dva člana, se lahko odločimo tudi za manjši hladilnik in druge gospodinjske aparate.

Odločimo se lahko tudi za funkcionalnosti kot so moderni zapiralni sistemi z dvižnimi vrati, ki nas med delom ne bodo ovirali ter za sistem ločenega zbiranja odpadkov.

Kuhinja z elementi po meri pa je odlična rešitev za prostore s posebnimi dimenzijami, še posebej v majhnih stanovanjih, kjer šteje vsak centimeter prostora in vedno tehtamo med eno in drugo kuhinjsko rešitvijo. Tudi v mansardah je načrtovanje zgornjih kuhinjskih elementov lahko zelo velik izziv. Kuhinjski otok pa je vedno izdelan po meri in se prilagodi velikosti prostora, še posebej, če ima vključen tudi pult za hiter zajtrk ali večerjo.

 

Saloni kuhinj Prevc ponujajo kuhinje po meri

Dobri saloni kuhinj poskrbijo, da obiskovalca seznanijo s prednostmi predstavljenih kuhinj, obenem pa mu podajo realno sliko o stroških in o tem, kaj je možno izvesti in kaj ne. Da se med obiskom ne bomo zmedli zaradi toliko različnih opcij, se je priporočljivo že doma pogovoriti o željah in pregledati katalog kuhinjskih elementov. Ta namreč predstavlja prvo informacijo, ki nam bo pri končni odločitvi zagotovo v pomoč.

 

Najbolje je, da naredimo seznam stvari, ki so nam zelo pomembne in od katerih nismo pripravljeni odstopiti: mogoče si zares želimo visoki sijaj in odprte police ter nočemo nobenih elementov v lesnih dekorjih. Morda veliko pečemo in potrebujemo dodatno delovno površino ali celo dodatno globino kuhinjskega pulta. Mogoče se težje sklanjamo in nam bi prav prišel izkoristek kotnih elementov z izvlečnimi ledvičkami. Kaj pa pravite na predale v podnožju, ki nam dodajo do 15% kuhinjskega prostora?

 

Saloni pohištva Prevc

Ko se zavemo, kaj nam je najpomembnejše, bomo pri obisku salona pohištva lažje filtrirali vse ponudbe, ki nam ustrezajo bolj in tiste, ki nam ustrezajo manj. Tako bomo prihranili veliko časa. Kuhinja, izdelana po naši meri, pa po unikatna in bo postala zares naša.