Image default
Nega in zdravje

Stopala na bazenu

Kako poskrbeti za svoja stopala na bazenu

V poletnih mesecih je zelo prijetna ohladitev v bazenu. Čeprav je to prijetno preživljanje prostega časa, moramo bit pozorni na pasti, ki lahko negativno vplivajo na zdravje stopal in pojava glivic na nohtih. V Centrih medicinske pedikure AN.NIKA se že več kot 15 let celostno ukvarjamo s težavami glivičnega obolenja nohtov in stopal. To pomeni, da hkrati saniramo glivične okužbe in poiščemo vzrok njihovega nastanka.

Na kaj moramo bit pozorni na bazenu ali v toplicah?

Če želimo svoja stopala ohranit zdrava, vedno vzamemo par natikač, ki jih nosimo ves čas izven vode. Bosa hoja po površinah na bazenu ali toplicah je eden izmed najpogostejših vzrokov za razvoj glivične okužbe stopal in nohtov.

Vsakič ko pridemo iz vode si stopala dobro umijemo z pod tekočo vodo in obrišemo do suhega z brisačo, glivice in bakterije potrebujejo vlažno okolje za razvoj in razmnoževanje.

V primeru da imamo gensko predispozicijo, da imajo naši starši/stari starši težave z glivicami na nohtih, si lahko nekaj časa tudi preventivno mažemo nohte z Nailodon obnovitvenim lakom.

Čim manj časa se zadržujemo v bazenih z visoko temperaturo. Visoka temperatura vode omogoči lažji dostop klora v celice, kjer ta uničuje vitamin E, ki je antioksidant. Antioksidant prepreči poškodbe celic in tkiva ter jim nudi prožnost.

Najpogostejši vzrok za pojav glivic na nohtih

Glivice na nohtih niso le estetska problematika, ampak v telo sproščajo toksine, ki imajo slabe posledice na naš imunski in živčni sistem. Dovzetnost za pojav glivic je odvisna predvsem od našega življenjskega sloga, hormonskih sprememb in dednosti.

Prav tako se lahko glivice na nohtih razvijejo zaradi težav z jetri, sladkorne bolezni, težav z visokim krvnim tlakom, uživanja antibiotikov in padca imunskega sistema. Gre za sistemski proces, ki zahteva celostno obravnavo in strokovni pristop.

 

Vraščanje glivičnega nohta

O vraščenem nohtu govorimo kadar raste »špička« nohta v nohtno gubo kar povzroči močne bolečine in celo vnetje. Pogosto se zgodi, da se glivični noht začne vraščat, saj glivice popolnoma spremenijo strukturo nohta in ga zvijejo, s tem pa povzročijo nepravilno rast. Noht, ki je glivičen in vraščen v Centrih AN.NIKA rešujemo vzporedno z namestitvijo medicinske sponke, s katero omogočimo nohtu pravilno rast in terapijo z Nailodonom obnovitvenim lakom

 

Sanacija glivic na nohtih

V Centrih medicinske pedikure AN.NIKA že več kot 15 let uspešno saniramo glivična obolenja nohtov. Ogromno ljudi poleti skriva svoja stopala, saj jim je neprijetno kazati močno rumene in zadebeljene glivične nohte. Z edinstveno metodo AN.NIKA in s pomočjo našega lastnega izdelka Nailodon obnovitvenega laka pri glivičnih okužbah nohtov, se lahko poslovite od glivic.

Nailodon obnovitveni lak ima 3 funkcije v enem, vsebuje sestavine, ki delujejo antimikotično, antibakterijsko in protivnetno. Naravna eterična olja klinčkov, timijana in čajevca poskrbijo, da bodo glivice na nohtih preteklost.