Image default
Uncategorized @sl

VIŠINSKA VAROVALNA OPREMA

VIŠINSKA VAROVALNA OPREMA

 

Podjetje EU SAFETY d.o.o., je specializirano na področju varnega dela na višini in v globini. Svojim kupcem nudimo širok nabor izdelkov in storitev na tem področju in sicer so to:

 • Višinski varovalni sistemi proizvajalca INNOTECH – Projekte izdelamo na ključ – kupcu predlagamo rešitve – posnetek stanja. Varovalni sistem sprojektiramo, zmontiramo in izdamo ustrezno tehnično dokumentacijo;
 • Višinska varovalna oprema proizvajalcev FALL SAFE in PETZL;
 • Lestve, platforme in odri proizvajalca GUNZBURGER STEIGTECHNIK;
 • Varovalna oprema za delo v omejenih prostorih XTIRPA (varno delo v globini);
 • Periodični pregledi višinske varovalne opreme;
 • Periodični pregledi višinskih varovalnih sistemov;
 • Usposabljanje zaposlenih o pravilni uporabi višinske varovalne in sistemov;
 • Specialna dela na višini.

 

Naše podjetje, ima v portfelju dobaviteljev višinske varovalne opreme, portugalskega proizvajalca FALL SAFE in ameriškega proizvajalca PETZL.

 

FALL SAFE

FALL SAFE je proizvajalec višinske varovalne opreme in sicer imajo v svojem asortimanu varovalne pasove, konekcijske vrvi, blažilce padcev, samopovratne sisteme, karabine, torbe, čelade, rokavice… VSO POTREBNO OPREMO ZA VARNO DELO NA VIŠINI.

Izdelki so razdeljeni v tri kakovostne skupine:

 1. PROFESSIONAL – izdelki za profesionalno uporabo – vsakdanjo rabo, visoka udobnost in funkcionalnost izdelkov, izdelki najvišje kakovosti, srednji do višji cenovni razred;
 2. BASIC COMFORT – vsakodnevna krajša uporaba, kompromis med ceno in kakovostjo, visoka funkcionalnost pomembnih komponent višinske varovalne opreme, srednji cenovni razred;
 3. BASIC – kratkotrajna uporaba oziroma uporaba v umazanih področjih, ekonomična oprema z nižjo funkcionalnostjo, zadovoljiva kakovost.

Višinsko varovalno opremo FALL SAFE, odlikuje visoka kakovost, inovacije in konkurenčne cene.

Za večjo udobnost med uporabo pasov poskrbi Croc™ 2.0. Je novo in izboljšano anatomsko oblazinjenje, ki omogoča pretok zraka skozi vse plasti in tako zagotavlja zračnost. Ta inovacija omogoča lahkotnost in ergonomijo varovalnega pasu in zato je pas izjemno udoben tudi pri daljši uporabi.

 

FALL SAFE je za potrebe pregledov višinske varovalne opreme razvil aplikacijo FALL SAFE INSPECTOR®. Po uvedbi nove Uredbe o osebni varovalni opremi (EU) 2016/425, so se pri podjetju FALL SAFE odločili, da je sistem obvezen, saj gre za sledenje višinski varovalni opremi.

Višinska varovalna oprema FALL SAFE ima rok trajanja do 10 let od datuma proizvodnje.

 

 

 

PETZL

 

V letu 2020, smo razširili svojo ponudbo in lahko sedaj svojim kupcem ponujamo tudi izdelke iz programa PETZL PROFESSIONAL in sicer izdelke za delo na višini in reševanje ter čelne svetilke.

PETZL, kot eden izmed vodilnih proizvajalec višinske varovalne opreme, v programu PETZL PROFESSIONAL ponuja širok nabor izdelkov in igra pomembno vlogo na trgu višinske varovalne opreme za reševanje ter vrvne tehnike (viseče delo).

Svojo kakovost izdelkov potrjuje z življenjsko dobo do 10 let in 3 letno garancijo. Podjetje ima laboratorije namenjene preizkušanju vertikalnih izdelkov in čelnih svetilk. Ti testi pogosto presegajo zahtevane standarde in s tem potrjujejo zanesljivost izdelka in varnost uporabnika: dinamični preizkusi padca, odpornost na udarce, ciklično preizkušanje, zmogljivost, kakovost žarometa in čas gorenja. Dopolnjujejo jih testiranja na terenu.

Naše podjetje je razširilo svoj prodajni asortiman, ker kupcem želimo ponuditi vse na enem mestu iz področja varnega dela na višini. FALL SAFE in PETZL sta sicer oba proizvajalca višinske varovalne opreme, vendar se njun asortiman razlikuje s tem posledično pa tudi njihovi kupci.