Image default
Dom in vrt

3D izris kuhinje

Prednosti izrisa 3D kuhinje

V svoji domišljiji si težko predstavljamo, kako bodo kuhinjski elementi izgledali v prostoru. Je pa dobra prostorska predstava bistvenega pomena za to, da z izbranim pohištvom res dobimo tisto, kar od njega pričakujemo. Le tako lahko kuhinja ustreza našemu okusu ter življenjskemu slogu, poleg tega pa zadosti vsem funkcionalnim zahtevam glede shranjevanja, kuhanja in čiščenja.

Program za 3D izris kuhinje

Pred naročilom kuhinje je zato obvezen 3D izris kuhinje, ki nam iz vseh perspektiv pokaže, kako bo prostor za kuhinjo čez mesec ali dva dejansko izgledal. Program za 3D izris kuhinj Alples in Dankuchen omogoča tudi, da v kuhinjo dodamo okna in vrata, dekoracijo in elemente jedilnice ali dnevne sobe, če gre za enovit dnevni prostor.

Pred izrisom kuhinje se običajno naredi izmera na domu, saj je potrebno natančno poznati položaje oken in vrat, električne, vodovodne in plinske napeljave in način zračenja prostora. Običajno pa se za izris potrebuje še natančne podatke o dolžini, širini in višini prostora in kotnih vrednostih. Kot se je že večkrat pokazalo, večina kotov ni pravokotnih in lahko predstavljajo težavo ob sami montaži moderne kuhinje, če je prostora preveč ali premalo, pa čeprav gre le za nekaj centimetrov.

Ko stranka izbere model kuhinje in ko je izmera na domu opravljena, se lahko izdela 3D izris kuhinje. Na podlagi izrisa je stranki takoj dostopen tudi cenovni izračun projekta. Seveda se lahko izbrani elementi odstranijo, jih nadomestijo drugi, ali pa se določeni kuhinjski elementi še dodajo po potrebi in željah stranke. Vsekakor pa v salonih Prevc strankam svetujemo, da izkoristijo prednosti kuhinjskih elementov s predali, predalniki, shranjevalne omare, predale v podnožju, kotne rešitve in še številne druge. Tako si olajšajo dostop do vsebine omar, povečajo prostornost in izboljšajo uporabniško izkušnjo v kuhinji.

Odličen pripomoček pri izbiri nove kuhinje

3D izris kuhinje je odličen načrtovalni in svetovalni pripomoček pri izbiri nove kuhinje, saj minimizira tveganje, da naredimo napako pri načrtovanju in nam bistveno poenostavi ter seveda skrajša proces odločanja. Tudi čas je denar, kajne?