Image default
Izobraževanje

Angleščina

Camden Town – središče londonske alternative

Angleščina velja za mednarodni jezik, učenje angleščine pa je odlična priložnost, da se poleg jezika spoznate še z zanimivimi angleškimi mesti ter nekaterimi skritimi, a slikovitimi predeli z bogato kulturno in zgodovinsko tradicijo. Območje Londona, ki si ga je vredno ogledati, je tudi Camden Town. Bohemska četrt na severozahodu Londona sicer ni najbolj obiskan del angleške prestolnice, je pa zagotovo med bolj zanimivimi oziroma drugačnimi mestnimi predeli.

Predel z največ glasbene zgodovine

Camden Town med drugim velja za stičišče subkultur, saj tam živijo in delujejo številni umetniki. Je kulturno bogata in raznolika mestna četrt, pomembno vlogo pa je odigrala tudi v razvoju glasbene industrije. Poleg številnih nočnih klubov, žive glasbe in rock ‘n’ rolla je Camden tudi rojstni kraj mnogih britanskih skupin, med drugim je navdihnil Oasis, Blur, Pulp in kultno Blondie, velja pa tudi za rojstni kraj brit-popa in za predel, ki je močno vplival na razvoj punk kulture.

Kjer je živela in umrla Amy Winehouse

Angleščina je bila tudi jezik priznane angleške pevke Amy Winehouse, ki se je na znameniti trg Camden Square priselila leta 2010. Živela je v luksuzni trinadstropni hiši, v kateri si je poleg več spalnic uredila tudi telovadnico in snemalni studio. Pevka je do tega londonskega okrožja gojila poseben odnos, po smrti pa je bila ovekovečena tudi na obeležju v severnem delu četrti, kjer so ji na angleški različici pločnika slavnih postavili zvezdo z njenim imenom.

Male oaze v velemestu

Camden je med drugim znan tudi po številnih uličnih tržnicah, ki so jih prvič začeli organizirati že leta 1974. V Camden Marketu, ki se deli na šest velikih območij, boste našli vse od starin in vintage oblek do trgovin z ročnimi izdelki in lokalno kulinariko. Na podlagi zadnjih ocen ta predel Londona obišče okoli 250.000 domačinov in turistov na teden.

Zakon za sladokusce

V Camden Townu lahko odlično jeste, zato priporočamo obisk ulične tržnice, kjer si boste lahko privoščili hrano z različnih koncev sveta.

Angleščina vam odpira številna vrata. V jezikovni šoli Lingula vas bodo pred obiskom tečaja angleščine za starejše povabili na svetovalni pogovor, kjer boste skupaj z učiteljico izbrali pravi tečaj za vas.