Image default
Dom in vrt

Kuhinja

Kuhinja je prostor, kjer se zbira celotna družina

Moderna kuhinja vedno bolj predstavlja domače središče, kjer se zbira celotna družina. V večini novih stanovanjskih hiš in stanovanjih kuhinja ni več fizično ločena od jedilnice in dnevne sobe, ampak predstavlja enovit dnevni prostor. Skupni prostor je velik in bolj odprt, po navadi svetel in zračen. V takem slogu, kot je opremljena kuhinja, je običajno tudi pohištvo v dnevni sobi in jedilnici.

V tem prostoru kuhamo, jemo, se družimo in počivamo. Premišljena oprema prostora ne pomeni le dizajnersko dovršene moderne kuhinje, ampak kuhinjo, kjer gre oblika z roko v roki z njeno funkcijo. Izbira kakovostnih materialov pa pomeni, da kuhinji podaljšamo življenjsko dobo in poenostavimo njeno uporabo. Če je kuhinja kakovostna, to pomeni, da so tudi delovni pulti, kuhinjske omarice in gospodinjski aparati trajnejši. Funkcionalnost pa pomeni, da izberemo številne predale s polnim izvlekom, shrambne omare, kotne kuhinje rešitve in ustrezno višino delovnega pulta glede na našo telesno višino. Na ta način si olajšamo gibanje ter delo v kuhinji.

Kuhinja in jedilnica

Kuhinja in jedilnica sta družabni prostor, kjer se ob obrokih, ob kavi, praznovanjih ali pa kar tako zbira celotna ožja in širša družina ter prijatelji. Kuhinjski otok predstavlja središče pripravljanja hrane, saj je dostopen z vseh strani. Običajno tudi v jedilnici izberemo veliko mizo, če ne gre drugače, se odločimo za raztegljivo mizo in število stolov, ki je večje od števila članov družine, ki živijo v istem gospodinjstvu. Pozorni moramo biti na to, da ima vsaka oseba zadosti prostora za mizo.

Da bo vaš dom prostor, kjer se boste počutili prijetno, sproščeno in domače, zaupajte opremo kuhinje, dnevne sobe in jedilnice izkušeni ekipi, ki bo z vami skupaj od začetka do konca projekta. Izkoristite možnost 3D izrisa kuhinje preko spleta ter možnost brezplačen dostave  in montaže pohištva.

Oprema kuhinje je izmed vseh prostorov v stanovanju najbolj pomembna, saj je ta prostor srce doma in varen pristan celotne družine.