Image default
Dom in vrt

Kateri dekorativni kamen je najboljši za urejanje okolice?

Ne obstaja »najboljši dekorativni kamen«, vsekakor pa obstaja »najboljši dekorativni kamen za VAS«. Ko upoštevate vaš arhitekturni slog, vrt, podnebne zmožnosti in učinek, ki ga želite doseči, se bodo izbire zožile in se boste lahko samozavestno odločili za pravega.

Kateri je najbolj trpežen dekorativni kamen?

To je odlično vprašanje in odgovor je preprost: vse je trajno. Dekorativni kamen ne bo zbledel, njegove barve se ne bodo  spremenile in ni ga treba zamenjati. Na dolgi rok prihranite veliko denarja pri vzdrževanju in zamenjavi.

Izberite pravo rešitev za kamen za različne namene

Veliko smo govorili o slogu, barvi in razpoloženju, vendar ne pozabimo na velikost, obliko in namen kamna.

Ne gre toliko za kamen – gre za namestitev

Ko najdete pravi okrasni kamen, dobro premislite o namestitvi. Če obstaja možnost, da bo pod vašim kamnom pognal plevel, boste morda želeli vložiti v nekaj tkanine za urejanje vrta, ki jo boste razvaljali pod kamne, da bo urejeno. Za vodne objekte, nadzor erozije boste morda želeli razmisliti tudi o kopanju majhnega jarka, ki bo držal kamne na svojem mestu.

Kateri okrasni kamen je trenutno najbolj popularen?

Dekoracija s kamni je naraščajoči trend na trgu, arhitekti in oblikovalci pa nenehno izmišljajo elegantne in zanimive načine uporabe gramoza in kamna.

Dekorativni kamen za tradicionalno oblikovanje

Trata je najboljša ekipa! Obstaja veliko kamnin toplih tonov pa tudi naravni kamen in čiste rečne skale v različnih barvah, zaradi katerih so lepe in vabljive na pogled.

Dekorativni kamen za sodoben dizajn

Kljub temu vam bo kamen omogočil, da ste tako moderni, kot želite – marmor je trenutno super trendi in je odličen za odsev svetlobe in osvetlitev prostorov.

Drugi oblikovalski trik je, da uporabite dve različni vrsti kamna, da začrtate pot ali del vašega vrta. Skrilavec in granit imata na voljo različne barvne palete in z njimi lahko ustvarite veliko kontrast tako, da jih razporedite drug ob drugega.