Image default
Dom in vrt

Klimatske naprave Daikin

Klimatske naprave Daikin zmagovalec velikega testa ZPS

Da so klimatske naprave Daikin prava izbira za učinkovito hlajenje vašega doma, potrjuje test klimatskih naprav, ki je bil izveden iz strani Zveze potrošnikov Slovenije. Med 44 testiranimi klimatskimi napravami, ki jih lahko kupimo v Sloveniji, je zmagala Daikinova klimatska naprava. Slednja je dosegla najboljšo skupno oceno izmed kriterijev, ki jih je ocenjevala komisija s pomočjo neodvisnega akreditiranega laboratorija. Ocenjevali so učinkovitost (65 %), hrupnost (10 %), vsestranskost (10 %), priročnost (10 %) in enostavnost rokovanja/navodil (5 %). Daikin ni zasedel zgolj prvega mesta, temveč prednjači tudi med prvimi desetimi najbolj učinkovitimi, oziroma kakovostnimi napravami.

A+++

Klimatske naprave Daikin odlikuje vrhunska učinkovitost hlajenja A+++.

Čist zrak v vašem domu

Fotokatalitični filter za čiščenje zraka iz titanovega apatita zagotavlja čist zrak v vašem domu. Zrak čisti s čudovitimi, vendar diskretnimi kemičnimi reakcijami: prva plast filtra je plast kalcijevega hidroksiapatita, ki vpije bakterije, viruse, amonijak, dušikove okside in druge škodljive snovi. Sledi titanov oksid, ki ga aktivira izpostavljenost naravni svetlobi, zaradi česar oddaja hidroksilne radikale, ki vpite snovi razgradijo v neškodljivo vodo in ogljikov dioksid. Vse skupaj je popolnoma neopazno, razen svežega in čistega zraka v prostoru.

Udobje boste le občutili, ne pa tudi slišali

Daikin enote dosegajo osupljivo nizke ravni hrupnosti – nekatere je dejansko težko slišati, saj so tako tihe kot listje v vetru (19 dB(A)). To je idealna funkcija za enote v spalnicah, saj omogoča nemoteno spanje tudi pri vključeni enoti.

Brez motenj za vaše sosede

V številnih primerih je treba paziti, da ponoči ne motite sosedov, na primer v gosto poseljenih bivalnih naseljih ali blokih. Vsi si želimo tišine za spanje. Tihi način delovanja zunanje enote omejuje hrupnost zunanje enote, tako da lahko pustite klimatsko napravo delovati, vseeno pa ste lahko prepričani, da nikogar ne motite.

Popoln nadzor, kadar koli in kjer koli

Enote z možnostjo krmiljenja preko interneta je mogoče preprosto upravljati kadar koli in od koder koli s pametnim telefonom ali tabličnim računalnikom. Poleg preprostega upravljanja neposredno iz mobilne naprave ima večina enot na voljo možnosti za povezovanje s sistemi za avtomatizacijo doma ali upravljanje zgradb s komunikacijskimi protokoli Modbus ali KNX ali s centralnim upravljanjem Daikin. (Sistem Daikin DIIINet omogoča tudi priključitev preko sistemov BACnet ali LON.)