Image default
Dom in vrt

Konopljin kruh

Peka kruha je že prava umetnost, a ni treba, da je vedno zapletena. Ta recept za konopljin kruh je res preprost, kruh je hitro pripravljen in predolgo vzhajanje ni potrebno. Spekli si boste res zdrav in okusen kruh.

Sestavine

– 450 g pirine moke
– 50 g konopljine moke (alternativa: 400 g pirine moke + 100 g konopljine moke)
– 2 jedilni žlici konopljinih semen
– 2–4 jedilne žlice bučnih semen
– 14 g soli
– 2 jedilni žlici olja iz semen konoplje
– 1 jedilna žlica medu
– 50–100 ml mlačne vode
– 20 g kvasa
– 300 g naravnega jogurta
– Priprava

Vse sestavine za konopljin kruh zgnetemo v mehko, elastično testo. Testo naj bo mehko, a ne lepljivo. Potem ga pustimo počivati vsaj eno uro. Oblikujemo hlebček in ga še enkrat pustimo vzhajati pol ure. Pečemo približno 50 minut pri 220 stopinjah v ventilatorski pečici – in pečeno je! Nasvet: k pekaču damo v pečico posodo z vodo, da kruh postane lepo hrustljav.