Image default
Dom in vrt

Otroška kolesa

Vsak nov začetek je vedno zelo vznemirljiv, še posebej ko se gre za vožnjo kolesa vašega otroka. Zagotovo se še spomnite občutka sreče in ponosa, ko je vaš malček izrekel prvo besedo ali ko je po mnogih padcih prvič čisto sam shodil. Med nepozabljivimi dogodki spada tudi prvo otroško kolo oziroma prva vožnja s kolesom, zato je pomembno, da izberete otroško kolo, ki bo ustrezalo vašemu otroku. Poleg estetike otroškega kolesa katera bo všeč vašemu otroku morate poskrbeti, da boste izbrali pravšnjo velikost. Nikar ne kupujte z mislijo, »da mu bo kasneje prav«, saj lahko zaradi težjega upravljanja pokvarite užitek in voljo po vožnji s kolesom. Da se boste izognili tej nevšečnosti vam ponujamo otroška kolesa, ki so primerna za otroke že od 3. leta starosti dalje.

Katero velikost izbrati?

Otroška kolesa so razdeljena na 4 različne velikosti glede na okvirno starost in višino.

  • 12-colsko otroško kolo je idealno za otroke velikosti med 87 in 110 cm, priporočena starost tri do pet let.
  • 14-colsko otroško kolo je izdelano za velikostjo med 95 in 115 cm, priporočena starost štiri do sedem let.
  • 16-colsko otroško kolo je primerno za otroke velikosti med 97 in 125 cm, priporočena starost pet do osem let.
  • 20-colsko otroško kolo je uporabno za že malo starejše otroke in sicer za višino od 120 do 145 cm, priporočena starost pa sedem do enajst let.

Varnost

Varnost je vedno bila in vedno bo najpomembnejša stvar in to mora začutiti tudi vaš otrok. Zaradi tega so pri otroških kolesih v naši ponudbi do 16-colskega kolesa vgrajena tudi pomožna koleščka, katera se po želji lahko tudi odstranijo. Priporočljivo pa je, da se kolesca do petega leta ne snamejo, saj ima približno do takrat otrok težave pri tem, da istočasno obvlada koordinacijo, obračanje pedalov in zaviranje. Priporočena je tudi čelada, ki je sicer po zakonu obvezna, dodatni ščitniki pa tudi ne bojo nobenemu škodili. Zagotovo pa je za učenje vožnje otroškega kolesa treba izbrati tudi temu primerno okolje – najboljša podlaga za učenje kolesa je teren z majhnim ali ničnim naklonom in mehko travo, da je pristanek v primeru padca mehak ali finim asfaltom na varovanem dvorišču.

Še en zapisan zakon: otroci do šestega leta starosti smejo voziti otroško kolo le na pešpoti ali v območju za pešce, v spremstvu polnoletne osebe pa tudi v območju umirjenega prometa.

Ker vemo, da so otroci še najbolj zahtevni in izbirčni imamo na naši spletni strani več kot 100 otroških koles, ki bodo zadovoljile želje dečkom ter deklicam.

Za fante imamo prav posebne junake s katerimi se bodo počutili močnejši, važnejši in pogumnejši, saj se bodo vozili s kolesom na katerem bo njihov vzornik Captain America, Spiderman, PJ Masks, Avengersi, Gormiti, Ninje želve, dinozavri, Cars,…

Punce pa se bodo počutile veličastne, najlepše, ker jo bodo pri vožnji spremljale princese kot so Anna&Elsa iz risanke Frozen, Winx, Barbie, Hello Kitty, magični Unicorn, Ladybug in še mnogo druge..

Cena in kakovost

Naša otroška kolesa so vsa skrbno izdelana v Italiji pri proizvajalcu Dino Bikes, ki ima vedno pravo rešitev za vas ter lahko zadovolji potrebe tudi celotne vaše družine. Kolo je zagotovo eden od priporočenih pripomočkov za pridobitev potrebne koordinacije, ki je zaželena že od otroštva naprej.