Image default
Izobraževanje

Kako izbrati pravo jezikovno šolo?

Dandanes je dobro znanje jezikov ključnega pomena in odpira številna vrata v svet. Jezikovna šola je odlična pot do znanja tujega jezika, izbira prave jezikovne šole pa ni lahka naloga, saj se v poplavi informacij in ponudbe lahko hitro izgubite.

Kakšen je način poučevanja?

Pri izbiri jezikovne šole ni pomembna le cena jezikovnih tečajev, temveč predvsem odnos učiteljev do tečajnikov in njihov način poučevanja. Če se boste na tečaju dolgočasili, večino časa le poslušali ter se na pamet učili suhoparna slovnična pravila, od tečaja ne boste odnesli veliko. Jezikovna šola z usposobljenimi in izkušenimi učitelji, ki znajo prebuditi govorca v vas, vam posvetijo veliko časa in vas znajo tudi motivirati, pa je zagotovo vredna vašega časa in denarja.

Kaj o jezikovni šoli pravijo drugi?

Dober glas seže v deveto vas in jezikovna šola, ki se lahko pohvali z zadovoljnimi tečajniki, je zagotovo vredna obiska. Pred vpisom v jezikovno šolo si oglejte mnenja drugih tečajnikov, ki so že uspešno opravili jezikovni tečaj in se z veseljem tudi vračajo. Izkušnje in pričevanja iz prve roke so namreč vredni zlata.

Na kaj morate biti še posebej pozorni?

Poteka pouk v velikih skupinah ali se učitelji lahko posvetijo vsakemu tečajniku posebej? Omogoča jezikovna šola tudi pouk na daljavo in e-učenje ali so na voljo le klasični jezikovni tečaji? Lahko po opravljenem tečaju uspešno opravite tudi mednarodne izpite ali nimate nobene garancije, da boste tečaj uspešno zaključili? Na vsa ta vprašanja si morate odgovoriti pred izbiro šole, kjer se boste podali na pot večjezičnosti.

Jezikovna šola Lingula vam pred izbiro jezikovnega tečaja omogoča brezplačni svetovalni pogovor, kjer boste na preprost način ugotovili, kateri tečaj je pravi za vas. Na svetovalnem pogovoru se boste pogovorili z učiteljico jezika, ki se ga želite učiti, ter skupaj izbrali najustreznejši program ter najhitrejšo pot do cilja, ki ste si ga zastavili.