Image default
Nega in zdravje

Jajčni nadomestek

Jajčni nadomestek v prahu “Vegan eggie” je primeren za ustvarjanje kakovostnega  peciva in pekovskih izdelkov ter za ustvarjanje drugih raznovrstnih jedi. Z uporabo jajčnega nadomestka imajo ti izdelki podobno teksturo kot tisti, ki so narejeni iz svežih jajc.
Največkrat si poslužujejo jajčne nadomestke ljudje, ki so alergični na jajca. Lahko pa se nam zgodi, da sredi priprave jedi ali peke ugotovimo, da nimamo jajc.

In tukaj je rešitev!

 

Zaradi dobre konsistence in teksture se Jajčni nadomestek zelo lepo umeša in kombinira z ostalimi sestavinami, ki jih dodajamo za peko kruha, peciva, palačink in drugih raznovrstnih jedi. Z njim lahko pripravljamo sladko in slano pecivo ali ga dodajamo jedem, kjer običajno uporabljamo sveža jajca. Biskvitu in pekovskim izdelkom daje svežino in lepo rumeno barvo.

 

Prednosti jajčnega nadomestka:

  • Brez glutena.
  • Brez laktoze in kazeina.
  • Brez dodanih alergenov.
  • Brez pšenice, mleka, jajc, soje.
  • Brez gensko sprememnjenih organizmov.
  • Nadomesti minimalno 20 jajc ali rumenjakov.
  • Nevtralnega okusa.
  • Primerno za diabetike, vegane in vegetarijance.
  • Primerno za otroke in posameznike, ki so alergični na jajca.

 

Uporaba jajčnega nadomestka:

1 porcija = s stepanjem 10 g zmesi + 40 ml vode = 1 jajce

1 porcija = s stepanjem 10 g zmesi + 20 ml vode = 1 rumenjak

 

Hranilna vrednost: Na 100g: Na porcijo (10g):
Energija 1729 kJ/412 kcal 173 kJ/41 kcal
Maščobe 14 g 1,4 g
od tega nasičene maščobne kisline 2,5 g 0,3 g
Ogljikovi hidrati 49 g 4,9 g
od tega sladkorji 6 g 0,6 g
Prehranske vlaknine 9 g 0,9 g
Beljakovine 18 g 1,8 g
Sol 0,5 g 0,05 g