Jajčni nadomestek v prahu “Vegan eggie” je primeren za ustvarjanje kakovostnega peciva in pekovskih izdelkov ter za ustvarjanje drugih raznovrstnih jedi. Z uporabo jajčnega nadomestka imajo ti izdelki podobno teksturo kot tisti, ki so narejeni iz svežih jajc.
Največkrat si poslužujejo jajčne nadomestke ljudje, ki so alergični na jajca. Lahko pa se nam zgodi, da sredi priprave jedi ali peke ugotovimo, da nimamo jajc.
In tukaj je rešitev!
Zaradi dobre konsistence in teksture se Jajčni nadomestek zelo lepo umeša in kombinira z ostalimi sestavinami, ki jih dodajamo za peko kruha, peciva, palačink in drugih raznovrstnih jedi. Z njim lahko pripravljamo sladko in slano pecivo ali ga dodajamo jedem, kjer običajno uporabljamo sveža jajca. Biskvitu in pekovskim izdelkom daje svežino in lepo rumeno barvo.
Prednosti jajčnega nadomestka:
- Brez glutena.
- Brez laktoze in kazeina.
- Brez dodanih alergenov.
- Brez pšenice, mleka, jajc, soje.
- Brez gensko sprememnjenih organizmov.
- Nadomesti minimalno 20 jajc ali rumenjakov.
- Nevtralnega okusa.
- Primerno za diabetike, vegane in vegetarijance.
- Primerno za otroke in posameznike, ki so alergični na jajca.
Uporaba jajčnega nadomestka:
1 porcija = s stepanjem 10 g zmesi + 40 ml vode = 1 jajce
1 porcija = s stepanjem 10 g zmesi + 20 ml vode = 1 rumenjak
Hranilna vrednost: | Na 100g: | Na porcijo (10g): |
Energija | 1729 kJ/412 kcal | 173 kJ/41 kcal |
Maščobe | 14 g | 1,4 g |
od tega nasičene maščobne kisline | 2,5 g | 0,3 g |
Ogljikovi hidrati | 49 g | 4,9 g |
od tega sladkorji | 6 g | 0,6 g |
Prehranske vlaknine | 9 g | 0,9 g |
Beljakovine | 18 g | 1,8 g |
Sol | 0,5 g | 0,05 g |