Image default
Nega in zdravje

Kolagen shot

Posebno visoko koncentrirano prehransko dopolnilo, katerega glavna vloga je zagotavljanje mladega videza,  in boljšega zdravja, poskrbeti za nego telesa od znotraj, ter tudi ohraniti lepe lase, čvrste nohte in gibljive sklepe.

Zakaj kolagen?

To je že posebna zgodba. Poleg tega, da je kolagen najbolj zastopljena beljakovina v našem telesu  sestavljena  iz 19 različnih aminokislin, je prav tako potrebna za normalno delovanje našega telesa.

Kolagen predstavlja med 25% in 30% vseh beljakovin v našem telesu. Najpogostejša je pri hrustancu, koži, zobeh, mišičnih tetivah, laseh itd.

Ker se po strokovnih informacijah človek začne starati od 25 leta, potem začne proizvodnja lastnega kolagena v telesu upadati. Podatki pravijo, da telo, ko pride v 25 let starosti, vsako leto začne proizvajati 1,5% manj kolagena.

Ustvarjanje Kolegen Shot-a

Za ustvarjanje Kolagen shot-a je bilo treba uporabiti hidroliziran kolagen. Kar pomeni, da je bil za izdelavo kolagena uporabljen postopek hidrolize. Pri tem se kolagen razgradi na svoje manjše, osnovne gradnike, peptide. Zaradi njihove sposobnosti, da se v telesu zelo hitro in veliko lažje razgradijo na aminokisline, se posledično tudi lažje absorbirajo.

Da bo absorpcija vsaj še toliko hitrejša, dodamo vitamin C. Zakaj? Ker vitamin C sodeluje pri:

nastajanju kolagena za normalno delovanje žil

  1. nastajanju kolagena za normalno delovanje kosti
  2. nastajanju kolagena za normalno delovanje hrustanca
  3. nastajanju kolagena za normalno delovanje dlesni
  4. nastajanju kolagena za normalno delovanje kože
  5. nastajanju kolagena za normalno delovanje zob

Edinstvena in dragocena zgodba Kolagen shot-a

Dragocena zgodba o deklici, ki je premagala bolezen in glasno rekla DA življenju. Do pubertete vsi nekako gledamo na svet z drugačnimi očmi in sanjamo o tem, kaj se skriva zunaj. Kdo bomo in kaj bomo postali? Podoba nas je tista, ki se jo pogledamo v ogledalo, ki začne, ko se približujemo puberteti, izkrivljati naše dojemanje nas, če to dopustimo.

Tako se je mlado dekle iz Gaia Naturelle začelo zavedati življenjske resničnosti in srečevati nepričakovanega sovražnika. Bulimijo. Kako premagati sovražnika, za katerega si nikoli niste mislili, da bo potrkal na vaša vrata? Mogoče nikoli ne bi pomislili, ampak prijaznost in ljubezen do sebe je odgovor. Začnete si govoriti, kako lepi ste, kako se imate radi in koliko je življenje eno lepo mesto. Prepričati se, da zna ogledalo včasih biti sovražnik tistemu, ki se ne gleda z mehkim in ljubljenim srcem. Tako je deklica iz Gaia Naturelle v sebi prebudila to lepoto in vzela življenje v svoje roke. Deklica, ki se potem vpiše na Biotehniško fakulteto in se odloči izvedeti vse o tem, kako hrana vpliva na telo. Vse o tem, kako svoje telo nahraniti s tem, kar si zasluži. Zmago proti bulimiji je odnesla na najlepši način, saj je dobila tri čudovite otroke, zglednega moža in zelo dobro službo.

Ampak bulimija je, na žalost,  pustila nekaj posledic. Krhki nohti, ki se zlahka lomijo, suhi lasje, suha koža in slabo počutje. Na tej točki se zavedate da morate nadaljevati pogovore z notranjim delom sebe. Delom sebe katerega samo vi toliko dobro poznate. Telo takrat aktivirate in mu ponudite redno telesno aktivnost ter v mojem primeru, vstopite v svet kozmetike. Svet kozmetike, bogat kakršen je, je skrival eno skrivnost. Posebna skrivnost o tem, kaj telo poganja, ga naredi vitalnega in ohranja njegovo polno moč in lepoto. Pomislila je, da je morda kolagen. In ja, to je bilo to! In tu življenje spet začne prikazovati lepote tega, kar je, in začne podarjat dobro za vsako izkušeno zlo. Kolagen shot ni samo produkt, ampak zgodba o uspehu in predvsem zmagi notranjega sebe.