Image default
Nega in zdravje

Prednosti uporabe izdelkov za samoporjavitev

Pridobiti porjavelost na tradicionalen način pomeni peči se pod vročim soncem, hkrati pa tvegati razvoj različnih neželenih stanj kože in celo kožnega raka. Toda v sodobnem času za porjavelost ni več potrebnih takšnih naporov. Zahvaljujoč izdelkom za samoporjavitev imate zdaj možnost doseči zaželeno sončno porjavelost brez tveganja, da bi poškodovali kožo.

Čeprav ima porjavitev na naraven način svoje prednosti, na primer absorpcijo vitamina D med sončenjem, je druga težava v tem, da so sončarke bolj nagnjene k prezgodnjemu staranju. Zato je »pridobivanje porjavitve iz steklenice« boljše. In ko je formula za strojenje prežeta z naravnimi sestavinami, je število koristi še večje. Zato, poglejmo 3 glavne prednosti izdelkov za samoporjavitev…

Spodbujanje zdravja kože

Glavna korist uporabe izdelkov za porjavitev je to da ni škodljivih UV žarkov. Znano je, da lahko prekomerna izpostavljenost UV žarkom povzroči kožnega raka, tudi če uporabljate zaščito pred soncem. Redna uporaba solarija vam bo zagotovo prinesla zagorelo porjavelost, vendar ima to tudi stranske učinke. Če je vaša koža preveč občutljiva in ne porjavi zlahka, lahko na koži doživite pekoč občutek sonca, pordelost, srbenje in luščenje. Pri strojih za sončenje, kremah in losjonih ni takšnih občutkov. Poleg tega veliko losjonov za samoporjavitev vsebuje naravne sestavine, ki lahko koristijo koži, saj jo navlažijo in učvrstijo. Pomagajo tudi koži v boju proti prezgodnjemu staranju. Pravzaprav je dobro, da vsi izdelki, ki jih uporabljate na svoji koži, vsebujejo naravne sestavine.

Dolgotrajna porjavelost

Pred nekaj leti so izdelki za porjavitev lahko zagotovili bronasto porjavelost le za nekaj ur. Prav tako so pustili madeže na oblačilih ali pa so smešno dišali. A temu ni več tako. Danes pa imate napredne izdelke, ki ne puščajo smešnega vonja, ne madežijo oblačil in dajejo dolgotrajno porjavelost. To je zahvaljujoč revolucionarnim formulam, obogatenim z naravnimi sestavinami in narejenim po najnovejši tehnologiji.

Enostavni za nanašanje

Sodobni izdelki za porjavitev so zelo enostavni za uporabo. Ko govorimo o tem, kako se samo porjaviti, morate najprej narediti piling ali se tuširati in ko je koža pripravljena, morate začeti nanašati od prstov, stopal in nog do obraza. Ne pozabite pa, da morate obraz, roke in komolce pustiti za konec in jih pokriti z zelo majhno količino izdelka, na primer od presežka rokavic, ki jih že imate. To je pomembno, ker bo izdelek močneje vplival na te dele telesa in rezultat ne bo zadovoljen. Nazadnje, ko ga enakomerno nanesete na preostala območja, počakajte določeno obdobje in se nato še enkrat tuširajte.