Image default
Nega in zdravje

Proteinski kruh

Da so proteini ali beljakovine življenskega pomena v našem telesu že vsi vemo, zato je uživanje beljakovin s prehrano izrednega pomena. Proteini spadajo med makrohranila in predstavljajo velik vir energije v telesu. So sestavljeni iz aminokislin, katerih pa ne moremo vseh sami proizvesti, zato je nujno potrebno, da jih v telo vnašamo z pravilno prehrano vsak dan.

 

Ko zjutraj vstanemo smo ponavadi brez neke posebne energije, premikamo se počasi in smo nejevoljni. Za dober dan in splošno dobro počutje tekom dneva je najbolje, da si pripravimo dobro premišljen zajtrk, ki vsebuje snovi za povečanje energije in nas poživi. To pomeni, da mora biti prehrana čim bolj uravnotežena in raznolika.

Priporočamo živila z vsebnostjo proteinov, vitaminov, mineralov, maščob in drugih pomembnih snovi ali kombinacija vseh teh snovi.

 

Pripravite si dober zajtrk s proteinskim kruhom:

– ena rezina proteinskega kruhka,

– namažite ga z maslom,

– dodajte eno rezino sira,

– papriko in rukolo,

– ter posujte s sezamom.

 

Prednosti proteinskega kruhka:

  • Vsebuje 22% proteinov oz. beljakovin.
  • 3,2 krat več proteinov in 82% manj ogljikovih hidratov kot pri običajnem polnozrnatem rženem kruhku.
  • Znižan vnos ogljikovih hidratov.
  • Bogat z vlakninami.
  • Vsebuje lanena semena, ki so vir omega-3 maščobnih kislin.
  • Primeren za zajtrk in tudi za večerne obroke kot dieta.
  • Zagotavlja optimalern vnos vseh potrebni sestavin za doseganje in vzdrževanje dobre postave in mišičnega obsega.
  • Podaljšuje svežino z nizko vsebnostjo OH.
  • Po odprtju embalaže, ga hranite na hladnem, saj ne vsebuje konzervansov.

 

V ponudbi so še Proteinski kruhki z okusi: korenje, oreh.

 

Proteinski kruhek z orehi je prava poslastica za vse tiste, ki obožujejo praznike in orehe! Kruhek daje specifičen vonj in okus po domačih dobrotah. Eno rezino kruhka lahko narežete še na manjše dele in pripravite obložene kruhke za vaše praznovanje. Vaši gostje bodo navdušeni.

Kruhek je bogat z beljakovinami, saj vsebuje 2,6 krat več beljakovin in 65% manj ogljikovih hidratov kot običajni polnozrnati rženi kruhek.

Poleg 5% orehov, vsebuje še polnozrnato rženo moko, beljakovinsko mešanico iz pšenice in graha, lanena semena, sojino moko ter ovsene vlaknine.