Image default
Nega in zdravje

UPORABA AKTIVNIH SESTAVIN IZ SMILJA V KOZMETIKI

Smilj se že od nekdaj uporablja v kozmetiki, njegove zdravilne lastnosti pa povezujejo z dolgoživostjo.

Po obiranju smilj ne oveni in obdrži rumeno barvo cvetov. Olje smilja vsebuje visoko vsebnost polifenolov, predvsem flavonoidov, ki je eden najbolj znanih antioksidantov, zaradi česar se koža počasneje stara. Čeprav nihče ne mara staranja, je to naraven proces, ki se mu je nemogoče izogniti, vendar ga je mogoče upočasniti z uporabo kakovostnih izdelkov za nego kože.

 

NAJMOČNEJŠE SESTAVINE

Smiljevo olje je eno glavnih olj v anti age kozmetiki. Eterično olje in macerat smilja imata zadnjih nekaj let kultni status v proizvodnji naravne kozmetike. Trend, ki se je začel v začetku 2000-ih, se ne zmanjšuje, povečuje pa se povpraševanje po kozmetiki iz smilja. Razlog za to je v tem, da lahko iz smiljevega olja naredimo različne izdelke za celotno telo in obraz ter da je primerno za vse tipe kože.

V kozmetiki Divji cvet se uporabljajo eterično olje, macerat, hidrolat in poparek smilja.

  • Eterično olje smilja je izjemno drago, saj je za pridobitev enega kilograma olja potrebnih 1000 kg cvetov smilja. Pridobiva se s parno destilacijo, pridobljeni ekstrakt pa je aromatična tekočina, ki, čeprav se imenuje olje, ni maščobno olje.
  • Hidrolat smilja ali cvetlična voda se pridobiva kot stranski produkt destilacije eteričnega olja.
  • Macerat smilja dobimo tako, da cvetove smilja potopimo v bazno olje in tako pridobljen izvleček lahko uporabimo na koži samostojno.
  • Poparek smilja dobimo tako, da posušene cvetove smilja potopimo v vročo vodo.

 

KORISTI SMILJA V NEGI KOŽE

Eterično olje smilja deluje proti staranju, saj koži vrača elastičnost in ji daje svež in zdrav videz. Je izjemno hranljiv in hkrati vlažilen. Z redno uporabo izenači polt, tako da ublaži videz dolgotrajnih madežev in uravnovesi pigmentacijo kože.

Smilj se večinoma uporablja za nego suhe in zrele kože. Kožo ščiti pred gubami in spodbuja cirkulacijo, zaradi česar je poseben, saj močno obnavlja utrujeno in suho kožo, izpostavljeno zunanjim in notranjim stresom. Zmanjša nepopolnosti kože ter jo naredi nahranjeno in gladko.

Na mešano do mastno kožo bo deloval pomirjujoče, lajšal vnetne procese. Pomagal bo ublažiti pojav različnih nepravilnosti, koža pa bo ostala gladka in svilnata. Eterično olje smilja spodbuja obnovo kožnih celic in tako krepi njeno zdravje.

Poleg nege obraza bo olje smilja v kombinaciji z drugimi olji ublažilo opaznejše spremembe na koži. Zato je priporočljivo mazati strije, krčne in vnete žile, razpokane kapilare, pa tudi modrice. Smilj bo ob rednem mazanju koži povrnil polnost in zmanjšal vidnost morebitnih brazgotin. Omeniti velja, da eterično olje smilja deluje protivnetno in po prekomernem izpostavljanju soncu pomaga ublažiti rdečico kože.

 

SMILJ V NARAVNI KOZMETIKI DIVJI CVET

Za zaključek je smilj v vseh svojih oblikah resnično čaroben. Zato za ohranjanje mladostnega in svežega videza kože priporočamo uporabo vseh izdelkov Divji cvet iz kolekcije »Smilj«.

Pri Divjem cvetu smo razvili formule, ki vsebujejo vse najboljše učinkovine iz smilja za obnovitveno nego obraza in telesa. Priporočljivo je, da redno uporabljate iste izdelke, ki vam odgovarjajo, saj se jih koža ne more navaditi.

Če še niste, poskusite te izjemne izdelke in svoji koži privoščite 100% naravno nego.