Image default
Tehnika

Prenosniki – katerega naj izberem?

Preverite pestro ponudbo prenosnikov na spletni strani enaa! Na voljo so najrazličnejše popularne znamke kot so: Hp, Lenovo, Asus, Apple, Acer, Dell, Blackview in Razer.

Ker lahko izbirate med toliko prenosniki, je izbira najboljšega, ki ustreza vašemu proračunu lahko zelo dvoumno. Prenosniki se med drugimi razlikujejo glede na hitrost procesorja, grafične zmogljivosti, velikost, pogon in RAM-a. Vaše potrebe za prenosnik so lahko popolnoma drugačne kot potrebe nekoga drugega.

Nekateri faktorji, ki jih upoštevajte pri vaši izbiri:

Velikost in oblika

Ko gre za prenosnike, je velikost pomembna! Glede na to, kaj nameravate početi z naslednjim prenosnikom, se boste želeli prepričati, da izberete velikost, ki vam res ustreza. Velikost ni kot npr. RAM in ga ne morete pozneje nadgraditi – zato izberite pametno.

 

Velikost zaslona

Ker boste verjetno ure in ure gledali v zaslon prenosnika, se boste verjetno želeli prepričati, da je to za vaše oči kar seda neboleče. Zato boste izbrali zaslon, ki je udoben za gledanje in enostaven za uporabo.

 

Kakovost tipkovnice

Za dolge seje tipkanja izberite prenosnik z udobno in ergonomično tipkovnico. V idealnem primeru izberite tipkovnico, ki ima udobno postavitev tipk v polni velikost in nekaj prostora okoli tipk s puščicami.

 

RAM

V starih časih ste verjetno le redko potrebovali več kot 4GB RAM-a ali več, da bi kar najbolje izkoristili svoj sitem. V današnjih časih pa boste verjetno želeli razmišljati o najmanj 8GB. Če ste izkušen uporabnik pa je 16GB najbrž prava pot. Medtem bi morali igralci iger izbrati prenosnik z 32GB RAM-a (ali več) za res dobro izkušnjo.

 

Življenjska doba baterije

Življenjska doba baterije, ki jo navaja proizvajalec, skoraj nikoli ne kaže na to, kakšna je izkušnja uporabe prenosnika v resničnem svetu. Preprosti je preveč spremenljivk, ki vplivajo na življenjsko dobo baterije. To so npr. svetlost zaslona, ločljivost zaslona, število aplikacij, ki se izvajajo v ozadju in aktivna omrežja Wi-FI ali Bluetooth naprave.