Image default
Zabava

Žurnal24.si

Tu smo zaradi vas

Žurnal24.si je osrednji slovenski novičarski portal, ki se po dosegu uvršča med prve tri najbolj obiskane slovenske spletne strani. Novice z vseh področij, predvsem pa lastne zgodbe, ki zanimajo bralca kot uporabnika zdravstvenih storitev, cest, javnih storitev, kot potrošnika in konzumenta, so recept za uspeh že 15 let.

Žurnal24 je edini medij v širši regiji, ki mu je uspel prehod iz tiskanega v izključno spletni medij. Pri dnevnih novicah stavimo na hitrost, pri svojih zgodbah na prej omenjeni recept, poskušamo pa biti najboljši na nekaterih specializiranih področjih, kot sta recimo področji avtomobilizma in gradnje. Leta 2020 se je Žurnalu24 pridružil Med.over.net, zato je logično, da bomo v prihodnje vse bolj usmerjeni tudi na področje zdravja. Med.over.net je namreč največji medicinski forum z več kot sto strokovnimi moderatorji.

Žurnal24 je po ukinitvi tiskanega časopisa prevzela skupina novinarjev in ga tudi pripeljala na drugo mesto v državi po dosegu. Danes je spletni portal, skupaj s portalom med.over.net v lasti Styrie media International iz Gradca, v okrilje katere spadajo največji spletni portali na Hrvaškem, denimo Večernji list in 24sata.

Ekipa predanih novinarjev

Naša ekipa predanih novinarjev v ospredje vedno postavlja majhnega človeka in se postavi v njegovo vlogo. Če zanimajo nas, potem bodo novice, ki jih objavljamo, zanimale tudi naše bralce. Seveda pa ob tem ne smejo manjkati ekskluzivne novice in seveda tudi ne novice iz sveta zabave in športa.

Svojega dela ne opravljamo zase, kot se pogosto zgodi večjim redakcijam, ampak izključno za bralce. Analitika odloča o tem, kaj bomo objavili naslednjo sekundo. Pomagamo si tudi z najsodobnejšimi roboti, ki analizirajo algoritme brskalnikov in socialnih omrežij, kljub vsemu pa je na koncu odločujoč občutek naših novinarjev in urednikov.

Aktualne novice

Aktualne novice dopolnjujemo s spremljanjem v živo največjih političnih, športnih in družbenih dogodkov. V živo spremljamo vsa tekmovanja, na katerih tekmujejo naši najboljši športniki. Objavljamo intervjuje s perspektivnimi mladimi atleti, ki šele začenjajo svojo športno pot. In razkrivamo zgodbe iz ozadij športnega dogajanja, ki so sicer v senci novinarskega poročanja.

Z našo regijsko stranjo Žurnal Gorenjska se trudimo približati ljudem z novicami iz lokalnega okolja. S širitvijo regijskih strani bomo brez dvoma nadaljevali, ker nam je jasno, da je lokalna novica najpomembnejša, ker ima toliko bolj neposreden vpliv na človeška življenja. Iz lokalnih težav pa običajno izhajajo globalni problemi oziroma globalne novice.

Dnevno v povprečju objavimo 80 novic iz Slovenije in sveta, izpostavljamo pa seveda najpomembnejše. Bralci prepuščajo izbor našim urednikom, ki se seveda pri svojem delu naslanjajo na številna analitična orodja. Vendarle pa je pri izboru pomembna uravnoteženost, da torej izpostavitev novic ni pogojena samo z njihovo popularnostjo, ampak tudi z relevantnostjo. Tu so pa seveda za uspeh neprecenljive izkušnje urednikov in seveda tudi novinarjev.

Novinarji se pri svojem delu najstrožje držijo novinarskega kodeksa in informacije striktno preverjajo. Navajajo vire, kar žal ni praksa v slovenskem medijskem prostoru in dajejo v svojih novicah prostor vsem, ne glede na politično ali kakršno koli drugo pripadnost. Trudimo se biti neodvisni na vseh področjih. Vse obravnavamo enako in vsem damo možnost, da pojasnijo svojo plat zgodbe.