Image default
Avtomoto

Avtosedeži

Osnove, ki jih mora vedeti vsak starš

Postati starš je eden najbolj vznemirljivih obdobij v vašem življenju. Dojenčki ne pridejo z navodili za uprava, ampak oprema, ki jo kupite za njih pa!

Toliko stvari za sestavljanje, namestitev in za branje. Pakiranje stvari je na vrhu seznama, ko se približa datum poroda. Toda element, ki ga pogosto spregledamo kot prioriteto pa je velikokrat prav prvi avtosedež. Edini namen je zaščiti vašega novega malčka, ko se prvič odpelje domov. Izbrati prvi otroški avtosedež je veliko več kot le izbirati svojo najljubšo barvo ali čudovit vzorec.

Izberite pravi avtosedež

Ni pravega sedeža za vse. Otroci, starši in avtomobili so različnih oblik in velikosti. To je eden od razlogov, da je pri avtosedežih toliko možnosti. Kateri je torej najboljši sedež za vas?

Primeren mora biti za vašega otroka

Izberite sedež, ki ustreza vašemu otroku zdaj in bo zanj primeren še nekaj časa. Pri nakupu bodite pozorni na omejitve višine in teže.

Prilegati se mora vašemu vozilu

Če je mogoče, pred nakupom preizkusite avtosedež v svojem vozilu. Vsi avtosedeži ne bodo enako kompatibilni v vsakem vozilu.

Dobro je vedeti

Voznik mora imete med sredino prsnice in volanom vedno vsaj 10 centimetrov prostora. Če tega ni mogoče doseči z nazaj obrnjenim sedežem za voznikom, razmislite o premikanju avtomobilskega sedeža v drugačen položaj.

Otroka pripnite na pravi način!

Poskrbite za otrokovo varnost in ga varno pripnite. Če bo pas pravilno nastavljen in otrok pravilno pripet, bo njegova varnost neznatno višja.

Avtosedeži Bimbo

Na spletni strani Bimbo.si boste našli široko ponudbo najrazličnejših avtosedežev in raznih dodatkov. Na voljo so v različnih barvah, modelih in velikostih.