Image default
Dom in vrt

Kako delujejo balirke za okrogle bale?

Ali veste kako delujejo balirke za okrogle bale? V tem članku vam bomo poskusili razložiti kako deluje in kakšne so prednosti uporabe balirke za okrogle bale.

Preden zares ugotovite, kako deluje balirka za okrogle bale, morate vedeti, kaj v bistvu sploh je. Balirka za okrogle bale, kot pove že tudi njeno ime, je stroj za izdelavo okroglih bal. To je ena izmed najbolj razširjenih vrst balirk v industrializiranih državah.

Balirke za okrogle bale nudijo učinek slamnate strehe, ki jim omogoča, da prenesejo ekstremne vremenske razmere. To je eden od glavnih razlogov za priljubljenost te vrste balirke. Preberite, če želite izvedeti več o različnih prednostih stroja in ugotoviti, kako dejansko deluje balirka za okrogle bale.

Kako delujejo balirke?

Balirke za okrogle bale povečajo hitrost baliranja in naredijo postopek pobiranja sena učinkovitejši. Operaterji, ki uporabljajo ta stroj, lahko pokažejo največjo produktivnost. Tukaj so ključni koraki delovnega postopka stroja:

  1. Korak: Ko se seno premakne v komoro za oblikovanje, se pas enote začne vrteti, da dobi gosto, tesno jedro.
  2. Korak: Nato se seno stisne med spodnji zvitki vrat in balo. V sledečem koraku se seno stisne in ob vstopu v balo razvije goste, gladke plasti.
  3. Korak: Ko bala začne rasti, postane aktivna prožna roka stroja. Primarna funkcija te roke je prisiliti hidravlični cilinder enote, da prepusti olje skozi ventil za razbremenitev tlaka. To omogoča, da balirka za okrogle bale ostane konsistentna.

Prednosti uporabe balirke za okrogle bale

Zaradi neštetih prednosti, ki jih ponuja stroj, želi vsak kmet vedeti, kako deluje balirka za okroglo seno. Danes je košenje sena naloga, ki jo zlahka lahko opravi en posameznik. To pa je mogoče predvsem zaradi pojava balirke, natančneje, balirke 14T iz leta 1957. Po izumu balirk za okrogle bale so stvari začele potekati veliko enostavneje.

Balirke za okrogle bale omogočajo avtomatizacijo, ki znatno zmanjša utrujenost operaterja kljub sestavljanju konsistentnih bal. S temi stroji lahko kmetje proizvajajo bale, ki so sposobne prenesti različne vremenske razmere. Te bale je tudi enostavno odvezati zaradi hranjenja. Kmet bi se moral pred uporabo stroja naučiti upravljati balirko za okrogle bale, da bi res izkusil vse te prednosti.