Image default
Dom in vrt

Toplotna črpalka

Zakaj so toplotne črpalke pravilna izbira?

Najpogostejši razlog, zakaj se ljudje odločijo za ogrevanje s toplotno črpalko, so pričakovani prihranki. Toplotne črpalke namreč zagotavljajo najnižje stroške med vsemi primerljivimi rešitvami. Pri sami naložbi v toplotno črpalko je potrebno omeniti še možnost pridobitve subvencije Eko sklada, ki znaša od 20 do 50 odstotkov priznanih stroškov naložbe. Daikinovi modeli toplotnih črpalk ponujajo celovito rešitev, ki zadovolji potrebe po ogrevanju prostorov, pripravi tople sanitarne vode in v poletnem času tudi hlajenju. Naložba v toplotno črpalko se torej povrne že v nekaj letih.

Dodatna prednost, ki je ne moremo zanemariti pri uporabi toplotne črpalke za ogrevanje, je udobje. V primerjavi s kotli na polena ali pelete ni potrebno nalaganje kuriva. Odpade tudi prostor potreben za hranjenje polen, pelet ali olja. Uporaba toplotne črpalke je zelo enostavna. V osnovi pomeni nastavitev želene temperature na regulatorju, ob samem zagonu pa nastavitev ogrevalne krivulje. Daikin toplotne črpalke so energijsko učinkovite naprave, zato je poraba električne energije, ki je potrebna za njihovo delovanje minimalna.

 

Priporočamo Daikin Altherma 3 H HT

Toplotna črpalka za vse vrste objektov, Daikin Altherma 3 H HT, uporablja najnovejšo tehnologijo dvojnega vbrizga in nov okolju bolj prijazen plin R32, kar zagotavlja vrhunske dosežke pri učinkovitosti ogrevanja z obnovljivimi viri. Primerna je tako za novogradnje kot za prenove starejših ogrevalnih sistemov na radiatorje, kjer je potrebna višja temperatura ogrevalne vode. Vgrajen ima en sam kompresor in je sposobna brez dodatnih elektro grelcev pri zunanji temperaturi -15 °C še vedno doseči temperaturo ogrevalne vode  70 °C.

Toplotna črpalka Altherma 3 H HT je zasnovana za Evropo in ima zmožnost delovanja v načinu gretja do zunanje temperature -28 °C. Na podlagi omenjenih karakteristik je Altherma 3 H HT idealna tako za novogradnje, kakor za starejše objekte, kjer je potrebna adaptacija in zamenjava dotrajanega ogrevalnega sistema s starimi energijsko potratnimi kotli. Ker dosega podobne temperature kot kotli na fosilna goriva, odpade menjava radiatorjev. V primeru obnove ogrevalnega sistema z Althermo 3 H HT pridobimo na prostoru, saj notranja enota za postavitev potrebuje le 0,36 m2 prostora.