Image default
Dom in vrt

Izboljšajte svoje spanje

Izboljšajte svoje spanje, gre za vaše zdravje!

Slogan Spalnega centra Maremico »Izboljšajte svoje spanje, gre za vaše zdravje!« bo letošnjo jesen precej odmeven. Zanj so se odločili, ker so zadnje raziskave pokazale, da smo Slovenci pod svetovnim povprečjem po času, ki ga namenimo spanju. Spimo 6 ur in manj, kar je alarmantno. Na to opozarja tudi NIJZ, saj je med nenaspanimi vse več tudi otrok in mladostnikov. Da je resnično nekaj na tem, kaže tudi porast srčno-žilnih, rakastih in številnih drugih obolenj. Vse pogosteje so posledice slabega spanja vidne tudi pri delovnih in prometnih nesrečah.

Kje tiči razlog za slabo spanje?
Poleg številnih bolezenskih oblik nespečnosti, so tu trije najpogostejši razlogi, zakaj spimo le 6 ur ali celo manj.

  1. Spite na neustreznem ležišču, ki je premehko, pretrdo ali dotrajano.
  2. Spite le toliko ur, kolikor vam jih ostane po vseh opravljenih študijskih, službenih in družinskih obveznostih.
  3. Pred spanjem sedite za računalnikom, ste na tablici ali telefonu in gledate TV.

 

slabo spanje

Prvi korak pri gradnji dobrega imunskega sistema – 8 ur spanja na noč.

Le po osmih urah neprekinjenega spanja na ležišču, ki vam nudi popolno udobje, je lahko vaše telo ustrezno psiho-fizično regenerirano. Tega procesa se žal ne da pohitriti. Četudi se vam zdi, da je čas, ko spite, izgubljen.

Dokazano je, da lahko le dobro naspani uspešno poskrbite za dober imunski sistem.

Če vaše telo ne bo ustrezno regenerirano, vam tudi redna telovadba, zdrava prehrana in soočanje s stresom ne bodo pomagali. Telo bo preveč izčrpano, kar se bo najprej pokazalo na slabši koncentraciji, slabši delovni uspešnosti, nervozi, razdražljivosti … Prav tako boste dovzetnejši za poškodbe, dolgoročno tudi za razvoj številnih bolezenskih stanj.

Preberite, kaj se zgodi, če ne spite dovolj >> https://www.maremico.si/spanje/

Začnite z ležiščem in pri tem zase izberite najboljše!

Tretjino dneva prespite in od kakovosti te tretjine sta odvisni ostali dve tretjini dneva. Poskrbite torej, da boste spali na kakovostnem ležišču, ki bo izdelano glede na vaše telesne lastnosti, potrebe, želje in morebitne zdravstvene težave.

 

 

Vabljeni v Spalni center Maremico – jesenska akcija vse do 15. novembra

Priložnost za to vam ponujajo ravno v Spalnem centru Maremico, kjer bodo letošnjo jesen ozaveščali o vplivu spanja na vaš imunski sistem. Obljubljajo pa tudi jesenske ugodnosti in darila, če se boste odločili za nakup po meri izdelanega ležišča Leticia, vodne postelje Lectus ali trenutno najbolj trendovske postelje na ključ, postelje BoxSpring.

Več o jesenskem dogajanju Spalnega centra Maremico si preberite TUKAJ.