Image default
Dom in vrt

Zunanja senčila

Če ste nekdo, ki uživa v bivanju in zabavi na prostem in želite svoje prostore na prostem narediti vsestransko vse leto, potem so zunanje žaluzije fantastična rešitev. Še posebej, če se pravilno odločite za nakup.

Izbira žaluzije na prostem je tista, na katero boste gledali vsak dan, zato jo izberite pametno. Če se napačno odločimo ali nadaljujemo z zamenjavo prvotne izbire in si premislimo vsakih nekaj let, je to lahko drago.

Tako kot pri vsakem pomembnem nakupu je tudi pri nas pomembno razmišljati o svojih potrebah. Ko razmišljate o nakupu zunanjih senčil, vam bo v pomoč, če boste upoštevali svoje potrebe, naredili domačo nalogo, dobili nasvet, načrtovali nakup in nato kupili!

Kaj je treba upoštevati, pred nakupom zunanjih senčil

Torej mislite, da je leto naložbe v zunanja senčila. Super. Kje pa zares začnete?

 

  1. Določite svoje posebne potrebe

    Preden odprete prenosni računalnik je najboljši začetek, da najprej preučite motivacijo za nakup zunanjih senčil. Katere so vaše edinstvene potrebe IN vaše prioritete? Ko greš na svoje dvorišče ali na teraso, si oglej pergolo, balkon, krov ali verando, kaj še manjka? Kakšno zahtevo morajo izpolniti ta zunanja senčila? In kaj so dejanske potrebe v primerjavi z željami?

Je to povečana zaščita pred soncem za otroke, ki jih iščete? Ali se na terasi nenehno borite z vetrom ali dežjem, tako da ostanete znotraj? Je območje na prostem prevroče? Premrzlo? Je preveč bleščanja? Se morate razširiti na prostem, da ustvarite več bivalnega / zabavnega prostora? Ali potrebujete več zaščite pred elementi za vaše zunanje pohištvo? Ali pa vas notranjega “dekoraterja” samo srbi, da se odpravite ven in dodate nove oblikovne elemente, da popestrite utrujen zunanji prostor, tako da ga boste dejansko uporabili?

“Ključnega pomena je jasnost svojih posebnih potreb, saj vam bo pomagala, da se boste najbolje odločili za nakup.”

Drugi premisleki na tej stopnji vključujejo, kdaj in kako uporabljate ali boste uporabljali ta prostor. Razmislite o drugih oblikovalskih elementih, ki jih boste morda želeli dodati poleg senčil – ali kupujete peč za pico ali dodajate zunanjo dnevno sobo? Morda boste celo želeli razmisliti o vrstah senčil, kako dolgo pričakujete, da bodo postavljene, o proračunu, ki ga imate v mislih, in posebnih potrebah vaše lokacije  in podnebja. In če ste resnično navdušeni, opravite nekaj osnovnih meritev in skicirajte svoje ideje, kaj bi lahko delovalo.

  1. Čas je za nekaj raziskav

Zdaj, ko poznate težavo, ki jo rešite, je čas, da razmislite o drugih možnostih. Alternative obstajajo!

Zdaj je pravi čas, da poiščete nasvete in navodila strokovnjakov za senčila. Pomagajo vam lahko ugotoviti, ali so tiste, ki jih potrebujete, rolete, sonro roletni plašči, combo roletni plašči, zunanje žaluzije, ali zunanji screen.

  1. Poiščite strokovni nasvet

“Strokovnjak za rolete vas lahko vodi skozi veliko izbiro možnosti, velikosti in barv, tako da je iskanje natančno pravih senčil in iskanje vašega zunanjega prostora veliko preprostejši postopek.”

Ko razmišljate o naslednjem nakupu zunanjih senčil, je pomembno, da določite svoje potrebe, razmislite o svojih možnostih, pridobite informacije in smernice od strokovnjakov, ki vam bodo pomagali izbrati najboljšo izbiro glede na vaše potrebe. In ne spreglejte prednosti sodelovanja s strokovnjaki za rolete – njihovo znanje in smernice vam bodo v izredno pomoč med raziskavami, odločanjem, nakupom in namestitvijo. Celo pokazali vam bodo, kako jih pravilno uporabljati in čistiti.
Verjetno boste v prihodnjih letih vsak dan iskali rezultate svojih odločitev o nakupu slepih na prostem, zato si vzemite čas, da bo dobra!