Image default
Nega in zdravje

Popolna kombinacija: kolagen in MSM

Kolagen je pomemben del našega tkiva, saj je beljakovina, ki je prisotna praktično povsod. Je beljakovina v koži, laseh, nohtih, možganih, hristancu, tetivih in je za normalno delovanje organizma izrednega pomena.

 Kolagen je kot »lepilo«, ki nas veže skupaj in kot »gumica«, ki daje razteznost.

 Seveda pa tu nastane težava, ko se z leti proizvodnja kolagena v telesu zmanjšuje in nastane primankljaj, ki vodi v številne težave. Če se tega pravočasno zavedamo, si lahko veliko pomagamo sami tako, da odpravimo škodljive dejavnike in vnašamo v telo snovi, ki spodbujajo kolagen.

 

Kolagen ima številne pozitivne učinke na zdravje:

-Povečuje elastičnost in sijaj kože.

-Spodbuja zdravo delovanje sklepov.

-Zvišuje kostno gostoto in ohranja trdne kosti.

-Spodbuja srce.

-Pomemben za možgane.

 

MSM – kakšne koristi ima v telesu?

Zelo dobro poznan pod imenom organsko žveplo, ki na naraven način pomaga lajšati bolečine v sklepih, zmanjšuje vnetja, krepi imunski sistem in pripomore k zdravi koži ter lasem. MSM je priljubljeno prehransko dopolnilo, ki pomaga lajšati številne zdravstvene simptome in stanja.

MSM je sicer naravno prisoten v rastlinah, živalih in ljudeh. To mineralno žveplo je tudi v našem telesu in se nahaja v koži, laseh in mišicah. Pomanjkanje žvepla se kaže v slabi koži, bolečinah v sklepih, psihični utrujenosti in depresiji.

Pomanjkanje žvepla lahko nadomestimo s hrano. Žal vendar je prisoten v zelo majhnih količinah. Najdemo ga v živilih kot so: meso, mlečni izdelki, jajca, semena, oreščki, sveža zelenjava. Na ta način bi morali pojesti veliko hrane, da bi zadostili dnevnim potrebam.

Najbolj enostaven način vnosa v telo je s prehranskimi dopolnili, ki nadomestijo dnevni primanjkljaj žvepla oz. MSM-ja. Zelo priljubljena oblika je v obliki prahu, ki ga zmešamo z vodo ali drugo pijačo.

 

Koristni učinki MSM-ja na zdravje

  1. MSM okrepi sklepe in kosti

Ta spojina je pomembna za gibljivost in prožnost sklepov ter da ostanejo zdravi. MSM lajša bolečine v sklepih in kosteh tako, da oskrbi telo z biološkim žveplom; ta pa obnovi hrustanec v sklepih. MSM ima protivnetne lastnosti in pomaga pri vnetju  sklepov in nadaljno degradacijo hrustanca, saj je veliko pomanjkanje te spojine prav v času bolezni sklepov. MSM se uspešno uporablja za zdravljenje revme, artritisa, artroze in druguh vnetij.

 

  1. MSM pripomore k zdravi koži in lasem

Keratin je beljakovina, sestavljena večinoma iz žvepla in je gradnik za naše lase in nohte. Za proizvodnjo keratina je potrebna velika količina žvepla. Ta preprečuje prezgodnje staranje, nastanek gub, izboljša polt in strukturo kože.

 

  1. MSM krepi imunski sistem

Pomanjkanje se kaže tudi v slabem imunskem sistemu, kar vodi v razvoj infeekcij in vnetij. MSM ima močan razstrupljevalni učinek, saj poveča prepustnost celičnih membran, zaradi česar se poveča sposobnost celic, da iz telesa odstranijo presežek tekočine in morebitne toksine. MSM deluje  antioksidativno, saj v telesu lovi proste radikale. Učinkovito zmanjšuje oksidativni stres in vnetja, ki oslabijo odpornost.

 

  1. MSM regenerira mišice po vadbi

    Zaradi protivnetnih lastnosti se priporoča uživanje vsem športnikom in telesno aktivnim, saj se lahko z uživanjem izognemo bolečinam v mišicah po treningu. mSM poveča telesno zmogljivost ter pospeši metabolizem.

 

Prehransko dopolnilo Premium Collagen

Odlična izbira, da nadomestite primanjkljaj kolagena in MSM-ja v telesu. Pripravljen je iz vrhunskega kolagena, kjer njegovo učinkovito delovanje potrjujeta 2 klinični študiji.
Vsebuje ribje peptide kolagena tipa 1, ki se odlično absorbira v tkivo zaradi majhnih molekul. Rezultati so po 8 tednih uživanja pokazali vidno izboljšanje za čvrstost kože in zmanjšanje videza gub. Ima sposobnost zadrževanja vode in zato dobro vpliva na hidrazijo in vlaženje kože od znotraj.

Priporoča se uživanje dveh meric na dan, ker predstavlja5 g kolagena, 4,8 g mSM-ja in 200 mg vitamina C. Dozirna merica je dodana v pakiranje.

 

Prednosti izdelka Premium Collagen

Kolagen je naravna sestavina proizvedena iz ribjih kož.

-Kolagen je proizveden po postopku encimske hidrolize.

-Ima visoko stopnjo čistosti kolagenskih beljakovin: min. 93%.

-Opravljeni sta 2 klinični študije pri ljudeh.

-Je varen za uporabo tudi dlje časa.

-Ima visoko biološko razpoložljiva in biološko aktivna za najboljšo učinkovitost.